Dienstenbond CNV

Nieuws

3 september 2008

Vermindering werkdruk bij AS Watson hoopvol; CNV blijft kritisch

CNV Dienstenbond heeft de resultaten van de enquête, die gehouden is onder werknemers van AS Watson, bekend gemaakt. Volgens de deelnemers is de werkdruk verminderd en de communicatie verbeterd. CNV Dienstenbond is gematigd positief over de ingezette verbeteringen. Toch geven de cijfers nog steeds genoeg aanleiding om bij het drogisterijbedrijf aan te dringen op verdere maatregelen. Op beide onderwerpen wordt immers nog steeds geen voldoende gescoord.

Aan de enquête van CNV Dienstenbond deden ongeveer 250 werknemers van AS Watson (Kruidvat, Trekpleister, Ici Paris XL en Prijsmepper) mee. Nog steeds vindt 74,3% van de deelnemers dat de werkdruk bij het bedrijf te hoog is. Er is volgens hen onvoldoende tijd om alle taken binnen het bedrijf goed uit te voeren. Ook vindt 67,7% van de deelnemers dat er niet open en duidelijk wordt gecommuniceerd. Ondanks alle inspanningen van AS Watson om deze zaken te verbeteren scoort het bedrijf nog steeds een onvoldoende.

Hoopvol
Begin 2007 liet een enquête van CNV Dienstenbond zien dat het slecht gesteld was met de werkomstandigheden bij de drogisterijgigant. CNV Dienstenbond heeft destijds aangedrongen op structurele maatregelen, zoals het verminderen van de overvoorraden. De huidige cijfers laten een verbetering zien die hoopvol stemt, maar niet meer is dan een eerste stap. Zie het kader hieronder:

Ik heb voldoende tijd om mijn werk bij AS Watson goed uit te voeren.

2007 2008

Ja 9,5% 25,7%

Nee 90,5% 74,3%

Binnen AS Watson wordt open en duidelijk gecommuniceerd.

2007 2008

Ja 20,5% 32,3%

Nee 79,5% 67,7%

De verbeteringen die AS Watson op aandringen van CNV Dienstenbond heeft ingezet werpen langzaam hun vruchten af. Onze inzet werkt, alhoewel nog lang niet alle werknemers hier daadwerkelijk van profiteren. Er is nog steeds een lange weg te gaan. Daarom zal CNV Dienstenbond niet achterover gaan zitten. Uiteindelijk zal het bedrijf op beide onderwerpen een voldoende moeten scoren en zullen alle werknemers moeten merken dat het bedrijf een andere koers vaart dan de afgelopen jaren. CNV Dienstenbond zal daarom met de directie blijven overleggen hoe dit bereikt kan worden. Wij houden u op de hoogte!

Samen sterk zijn loont!
Bovenstaande cijfers laten zien dat samen optrekken en een vuist maken loont. CNV Dienstenbond heeft het thema werkomstandigheden nadrukkelijk op de kaart gezet bij AS Watson dankzij jullie steun. Om ons geluid nóg krachtiger te kunnen laten horen zijn wij afhankelijk van de steun van onze leden. Zonder vakbond die de belangen van werknemers behartigt heeft AS Watson vrij spel. Het is daarom belangrijk lid te zijn van een vakbond die betrokken is bij de werknemers van het bedrijf en die grote waarde hecht aan goede arbeidsomstandigheden. Bespreek het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met je collega's. Maak ze lid van de goedkoopste vakbond binnen de drogisterijbranche. Wij bieden onze leden een compleet pakket aan rechtsbijstand, waarmee je al snel EUR150 bespaart ten opzichte van andere rechtsbijstandaanbieders. Daarnaast is het lidmaatschap bij gebruikmaking van automatische incasso de eerste drie maanden gratis! Kijk voor alle voordelen op www.cnvdienstenbond.nl.

Lid-werft-lidactie: Altijd Prijs!
In 2008 voeren we een speciale lid-werft-lidactie met mooie prijzen! De opzet is eenvoudig. Naast de gebruikelijke waardebon van EUR 10.00 ontvang je bij het aanbrengen van elk nieuw lid een waardepunt. Met 3 waardepunten kun je al een fraai cadeau winnen. Maar voor het werven van 5 of 10 leden kun je kiezen uit nog mooiere cadeaus. Ga voor de actie naar www.cnvdienstenbond.nl.
Let op: het nieuwe lid moet wel werkzaam zijn in onze sectoren en vallen onder CNV Dienstenbond. En: bij automatische incasso zijn de eerste drie maanden als welkomstgeschenk gratis! Doe mee voor een sterkere bond en een mooie prijs!

Voor vragen en opmerkingen over deze nieuwsbrief kun je bellen of mailen met bestuurder Wessel Breunesse: 035-6460580 of w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl.

De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.