NVZ Vereniging van Ziekenhuizen


Martini Ziekenhuis genomineerd voor internationale architectuurprijs Het nieuwe Martini Ziekenhuis is één van de Nederlandse projecten die genomineerd zijn voor de World Architecture Festival Awards. Uit een totaal van ruim zevenhonderd inzendingen zijn hiervoor 224 projecten uit 43 landen genomineerd. Het Martini Ziekenhuis gaat eind oktober als enige Nederlandse inzending in de categorie `health' naar de eindronde in Barcelona.

Martini front KP
Het nieuwe Martini Ziekenhuis is ontworpen door Arnold Burger van Burger-Grunstra-architecten in Bolsward. Het ziekenhuis zal het in de categorie `health' op moeten nemen tegen zestien andere instellingen uit onder meer Argentinië, Duitsland en Burkina Fasso. Vertegenwoordigers van het Groningse ziekenhuis zijn uitgenodigd om hun inzending in Barcelona te presenteren aan de jury, die wordt voorgezeten door de internationaal gerenommeerde architect Norman Foster.

Selexyz
Naast het Martini Ziekenhuis dingt nog een twaalftal andere Nederlandse projecten, waaronder Selexyz Dominicanen (Maastricht) en Station Bijlmer ArenA (Amsterdam), mee naar de eerste plaats in de diverse categorieën. Naast de winnaars per categorie, wordt er uiteindelijk ook een hoofdprijs toegekend. Dit project mag zich World Building of the Year 2008 noemen.