Royal Haskoning


Royal Haskoning onderschrijft advies commissie Veerman

3-9-2008

Het vandaag gepresenteerde advies van de commissie Veerman voor het veilig houden van ons land op de lange termijn, vergt intensieve samenwerking zowel tussen overheden als met de markt. Royal Haskoning is hierbij een langjarige partner die actief zal blijven participeren met concrete voorstellen voor uitvoering van het Deltaprogramma.

Royal Haskoning is verheugd dat de commissie Veerman met concrete voorstellen is gekomen om de veiligheid en leefbaarheid van ons land op de lange termijn zeker te stellen. Naast de technische oplossingen is de bestuurlijke bundeling waarvoor wordt gepleit van groot belang om de plannen met de nodige urgentie om te zetten in daden.

Royal Haskoning herkent in een aantal onderdelen van het advies bijdragen aan het maatschappelijke debat die Royal Haskoning zelf en met anderen in het recente verleden heeft geleverd. Hierbij kan worden gedacht aan de verbreding van de kust, de vernieuwde risicobenadering, hoogwaardige toepassing van eilanden zoals een vliegveld of het pleidooi voor het reserveren van ruimte in het rivierengebied.

Royal Haskoning pleit er voor dat bij de nadere uitwerking van het door de commissie voorgestelde Deltaprogramma, nadrukkelijk gezocht wordt naar mogelijkheden van intensieve samenwerking met de omgeving en de markt .

Royal Haskoning zal de verdere ontwikkelingen op de voet volgen en waar mogelijk opnieuw met constructieve voorstellen komen om de veiligheid van ons land te waarborgen.

Contactpersonen
Tom Smit, divisiedirecteur Ruimtelijke Ontwikkeling (024) 3284 854 / 06-53758129
René Zijlstra, business groep manager Kust & Rivieren (024) 3284 674 / 06-53738707

Meer informatie

Katinka Erkens-Janssen
Katinka Erkens-Janssen
T +31 (0)24 328 49 72
E Katinka Erkens-Janssen

Margie Alders
Margie Alders
T +31 (0)24 3284393
E Margie Alders