Total Holdings Nederland neemt Goal Petroleum (Netherlands) over.

03/09/2008 15:08

Total E&P Nederland

Total Holdings Nederland B.V., een volledige dochteronderneming van Total S.A., heeft een overeenkomst met de Canadese oliemaatschappij Talisman Energy gesloten voor de overname van de aandelen van haar Nederlandse dochter Goal Petroleum (Netherlands) B.V. (Goal), voor USD 480 miljoen (exclusief werkkapitaal).

De overname, per 1 januari 2008, behoeft de goedkeuring van alle betrokken autoriteiten in overeenstemming met de Nederlandse wetgeving.

De activa van Goal, die zich overwegend in door Total E? Nederland B.V. geëxploiteerde concessiegebieden bevinden, omvatten 10,25% van de K4b/K5a-concessie en 20,273% van de K5b-concessie, alsmede 8% van de door Wintershall geëxploiteerde E18a-concessie.

Met deze overname neemt de reserve- en productieportefeuille van Total E? Nederland B.V. met circa 20% toe. Zij stelt Total E? Nederland in staat de gasproductie in 2011 met 8.000 boe/d (vaten olie-equivalent per dag) te verhogen, dankzij nieuwe projecten die in de toekomst in ontwikkeling zullen worden genomen.

Met deze overname wordt de positie van Total E? Nederland B.V. op het Nederlands continentaal plat verstevigd. De onderneming zal haar exploratie- en productieactiviteiten verder optimaliseren om zo de opbrengstfactor van haar gasreserves en gasbronnen te kunnen maximaliseren.

Total Exploration & Production in Nederland

Total E? Nederland B.V. is sinds 1964 betrokken bij de exploratie en productie van aardgas in Nederland en op het Nederlandse deel van de Noordzee. Haar actieve productie bedraagt circa 100.000 vaten olie-equivalent per dag waarvan het aandeel eigen productie, dankzij verschillende deelnemingen in joint ventures, 44.000 boe/d bedraagt.





http://www.ep.total.nl