Gemeente Den Haag

Vijfentwintigduizend euro subsidie voor een dakopbouw

Particuliere eigenaren van appartementen in Rustenburg-Oostbroek krijgen vanaf 1 september 25.000 euro subsidie voor een dakopbouw. De gemeente start in deze wijk een proef met de subsidieregeling. De subsidie moet een stimulans zijn om een extra verdieping op de bovenste etage te bouwen. Over twee jaar moet blijken of de subsidie voor meer Haagse wijken van kracht moet worden. Het college ging vandaag akkoord met het starten van de proef.

De meeste woningen in de wijken Rustenburg-Oostbroek zijn klein en particulier eigendom. Door het grote aantal kleine woningen kunnen bewoners niet doorgroeien naar een ruimere woning binnen de wijk. Bovendien zorgt de beperkte variatie in woningen voor een eenzijdige bevolkingssamenstelling. De gemeente wil graag dat eigenaren hun woning vergroten zodat er meer variatie in woningen ontstaat. Vergroten kan met een dakopbouw of door twee woningen samen te voegen. Ondanks de hulp van de serviceorganisatie Vergroot je Woning heeft nog geen enkele eigenaar van een bovenste etage in Rustenburg-Oostbroek een dakopbouw laten bouwen. Wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen): Ik snap wel dat eigenaren moeite hebben met de investering want een dakopbouw kost zon 70 duizend euro. Bij verkoop is het rendement van een dakopbouw te klein. Je haalt de investering er niet uit. Met 25 duizend euro subsidie willen we eigenaren in Rustenburg-Oostbroek over de streep trekken. De gemeente heeft ruim een miljoen euro voor deze pilot van twee jaar en gaat volgens de regel wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Na deze pilot moet blijken of de regeling moet gelden voor meer Haagse wijken. Voor samenvoegen bestond voor een aantal wijken in Den Haag al een subsidie van bijna 28 duizend euro per woning.

De serviceorganisatie Vergroot je Woning gaat in september eigenaren van bovenste etages in Rustenburg-Oostbroek benaderen met informatie. Eigenaren kunnen voor aanvragen en hulp ook contact opnemen: 070-362 64 08.

Voor informatie: www.vergrootjewoning.nl