Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport



Sanquin

Kamerstuk, 3 september 2008

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

MEVA/ABA- 2875537

3 september 2008

In reactie op de vragen van het Kamerlid Leijten over de topsalarissen in de zorgsector (2070825140), dat door de staatssecretaris is afgedaan, heb ik onder nummer 15 een zes-tal vragen beantwoord over Sanquin. Over het toepasselijke regime uit de voorstellen in het advies `Normeren en Waarderen' van de commissie-Dijkstal heb ik vermeld dat het kabinet de Kamer op 27 juni 2008 heeft bericht welke regime van toepassing is op de sectoren die door die commissie zelf zijn genoemd. Daar heb ik aan toegevoegd dat het kabinet nog geen besluit heeft genomen over de uitbreiding van die lijst.

Direct aansluitend daarop kreeg ik, met het oog op het Algemeen Overleg op 4 september 2008 over die brief van 27 juni 2008, per e-mail de volgende vraag van het Kamerlid Leij-ten: `waar staat het kabinet met betrekking tot Sanquin?'

Ik kan u daarover meedelen dat sinds verzending van die brief een uitbreiding van de lijst nog niet op de agenda van de ministerraad heeft gestaan. Het is de bedoeling dat die agen-dering gebeurt ruim voordat de beoogde `Wet Normering topinkomens in de semi-publieke sector' in werking zal treden.
Zo zal het kabinetstandpunt over de uitbreiding van de lijst, en met welke instellin-gen/sectoren, de Kamer tijdig bereiken.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

dr. A. Klink