Provincie Limburg

Persberichten

Starterslening in Gennep van start
De gemeente Gennep krijgt van de Provincie Limburg een bedrag van 135.000,- voor het verstrekken van startersleningen aan inwoners uit die gemeente. De starterslening is ontwikkeld voor mensen met een smalle beurs, die voor het eerst een eigen woning willen gaan kopen.

Door de hoge woningprijzen komen deze mensen steeds moeilijker aan de bak op de woningmarkt. Huren is vaak geen optie omdat de doorstroming op de huurwoningenmarkt stagneert. Zij kunnen nu terecht bij het startersleningenfonds, waarin de 135.000,- worden ondergebracht. Dit fonds wordt beheerd door de Stichting Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. De gemeente en VROM dragen eveneens bij in het fonds. Woningstichting Wonen Horst heeft in aanvulling op de starterslening, een kortingsregeling voor starters ontwikkeld.

VROM, de Provincie, de gemeente en de in de gemeente actieve woningcorporaties hebben met deze regeling de handen ineen geslagen in een poging om de stagnatie op de woningmarkt te doorbreken. Op verzoek van de gemeente is de koopprijsgrens verhoogd naar 200.000,- (exclusief bijkomende kosten). Hiervoor is gekozen omdat de prijzen op de lokale woningmarkt ruim hoger liggen dan het Limburgse gemiddelde. Vasthouden aan de oude koopprijsgrens van 170.000,- zou betekenen, dat er nauwelijks aanbod beschikbaar komt en derhalve ook geen startersleningen zouden kunnen worden verstrekt.

3-9-2008 15:10