AutoRai

Volkswagen sponsort D-pupillen voetbal

(9/3/2008)
Bewegen en teamspirit zijn belangrijk voor de jeugd en Volkswagen stimuleert dit via een uitgebreid jeugdvoetbalprogramma. Eerder dit jaar is er samen met Foppe de Haan onder de naam Volkswagen Junior Masters al een landelijke competitie gelanceerd voor de top D-amateurs.

Voor de komende vier jaar wordt Volkswagen official Car Supplier van de KNVB en naamgever van de D-pupillen competities. Hiermee richt Volkswagen zich volledig op de D-pupillen.

Gedurende de competitie zal Volkswagen een aantal activiteiten opzetten voor alle D-pupillen, hun coaches en de ouders. Begin 2009 lanceert de KNVB een totaal nieuwe website. Alle verschillende doelgroepen binnen het amateurvoetbal, van junioren tot senioren en van scheidsrechter tot bestuurslid, zullen daar worden bediend. Volkswagen zal samen met de KNVB de specifieke omgeving voor D-pupillen gaan inrichten. Doelstelling van deze D-pupillen omgeving is dat het een community-omgeving wordt voor iedereen die betrokken is bij de D-pupillen. Naast basiszaken als wedstrijdschema's en uitslagen verschaft de website informatie over verschillende leuke acties. Ook de coach wordt niet vergeten: vanaf de start van de competitie gaat de 'Coach van de Maand'-verkiezing lopen. Alle pupillen kunnen aangeven waarom hun coach de allerbeste is. De winnende coach krijgt een typische trainersjas met Coach van de Maand opdruk en het team krijgt een âelftalâ ballen.

Volkswagen Junior Masters '08-'09
De Junior Masters competitie is voor de D-amateurs van de 2e divisie. Afgelopen jaar is AFC D1 uit Amsterdam kampioen geworden en waren zij van de partij op de Europese finale in Salzburg. Een uitgebreid dagboek, fotoâs en film zijn te vinden op Junior Masters website. Dit jaar zal de kwalificatie voor de nationale finale via de competitie en een drietal kwalificatietoernooien lopen. De volgende internationale finale is in 2010 rondom het WK in Zuid Afrika. Het winnende team kan dit jaar een trainingskamp winnen naar EK onder 21 jaar in Zweden. Ze zullen hier wedstrijden van Jong Oranje (indien kwalificatie) gaan zien, wedstrijden spelen tegen de Zweedse kampioenen en excursies maken. Bovendien krijgen zij een volledig nieuw Nike voetbaltenue inclusief schoenen.

United Jeugd Cup
Volkswagen is via haar dealer Sanato Autogroep al twee jaar sponsor van de United Jeugd Cup. Dit toernooi voor top D-pupillen van Betaalde Voetbal Organisaties is afgelopen 16 en 17 augustus gespeeld. Naast de Nederlandse teams waren er ook buitenlandse teams aanwezig. Uiteindelijk won FC Groningen de finale van 'de beloften' van de Glasgow Rangers.