Wethouder Lodewijk Asscher opent Amsterdams basisschooljaar

03/09/2008 16:43

AMOS

Op woensdag 3 september heeft wethouder Lodewijk Asscher het Amsterdamse basisschooljaar 2008/2009 op basisschool De Rietlanden in Amsterdam Zeeburg geopend. Na de officiële opening toonden leerlingen van basisscholen uit het Oostelijk havengebied hun talenten op een groot podium. Het publiek kon de hele middag genieten van muziek, dans, zang en voordrachten. Theatermaker en talent-coach Neske Beks begeleidde de jonge artiesten. Annemieke van der Groen, directeur basisschool De Rietlanden: 'Ik ben er trots op het nieuwe schooljaar te kunnen openen met een spetterende show van onze eigen talenten.'

'De afgelopen weken hebben mijn leerlingen hard geoefend op hun optredens, en het enthousiasme en inzet spatten ervan af. Ik ben ervan overtuigd dat elk kind een talent heeft. Het is onze taak als school de kinderen een omgeving te bieden waarbinnen ze hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien', aldus Annemieke van der Groen.

Traditie

De feestelijke opening van het basisschooljaar in een initiatief van Basisschool Het Mozaïek. Zij opende vorig schooljaar voor het eerst het Amsterdamse schooljaar. Volgend jaar zal basisschool Bijlmer 3 de traditie voortzetten.

Basisschool De Rietlanden

Basisschool de Rietlanden is een oecumenische basisschool en staat bovenop de Piet Heintunnel in het Oostelijk Havengebied in het stadsdeel Zeeburg in Amsterdam. Basisschool De Rietlanden is een onderdeel van AMOS, de Amsterdamse Oecumenische Scholengroep

AMOS

AMOS is de Amsterdamse Oecumenische Scholengroep, een schoolbestuur voor levensbeschouwelijk primair onderwijs. Binnen AMOS werken 35 Amsterdamse basisscholen intentief samen en realiseren zo aantrekkelijk en modern onderwijs voor leerlingen en ouders in de regio Amsterdam. Het onderwijs op AMOS-scholen is gebaseerd op oecumenische beginselen en richt zich op talentontwikkeling en gemeenschapsvorming. Door ondernemend leren kunnen kinderen op een AMOS-school hun eigen identiteit ontwikkelen. De scholen werken nauw samen met ouders, de buurt, de overheid en bedrijven en instellingen.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/