ABVAKABO FNV

Gelukkig betaal ik veel belasting

Ik lees in de krant dat steeds meer (bewust) kinderloze ouderen zich storen aan alle faciliteiten die ouders hebben. Kinderbijslag, ouderschapsverlof, kinderopvang enz. Steeds meer kinderlozen zouden zich eraan ergeren dat ze hiervoor moeten betalen en vinden dat ze dus ook recht hebben op extra verlof. Dit ter compensatie voor alles waar ze aan mee betalen maar zelf niet van profiteren.

In een van de artikelen die daaraan gewijd is, lees ik zelfs een pleidooi voor momenten in de supermarkt waarop het verboden zou moeten zijn om met kinderen te komen. Als kinderloze vrouw ben ik daar echt op tegen op voorwaarde dat je mag meppen als kleine kinderen blèren. ( rustig rustig, dit is een grapje).

Waar ik wel voor ben, is dat het ouders verboden wordt om op een kruispunt in de supermarkt met buggy's en kinderwagens uitgebreid de geneugten van het ouderschap te gaan bespreken en daardoor de schappen te blokkeren zodat ik niet bij de pindakaas kan. Maar, misschien is het een suggestie om naast de hangplek voor ouderen die de meeste winkelcentra kennen en de kinderhoekjes die de supermarkten kennen, nog een ontmoetingsplaats voor gehaaste dertigers met buggy's te maken.

En als we dan toch bezig zijn, waarom geen verbod voor ouderen om na 1800 uur in de supermarkt te komen? Tenzij ze nog, zoals Minister Donner wil, werken. En waarom krijgen alleenstaande ouders met kinderen geen voorrang bij de kassa's dit in combinatie met extra bonus punten?

Wat ben ik blij dat ik eind van de week op vakantie ga naar Italië. Misschien kennen ze dat geneuzel daar ook wel allemaal daar want die bambini's zijn ook niet meer wat het geweest is. Maar een voordeel is dat ik dat niet kan lezen dus mij niet ergeren.

Nou stop ik maar eens met mijn weblog want ik moet nog proberen uit te rekenen hoeveel ik iedere maand betaal aan de kinderopvang en onderwijs van andermans kinderen en aan de kosten voor verzorgings- en verpleegtehuizen van ouderen die ik ken.

Gelukkig Besef ik als kinderloze vrouw hoe belangrijk goed onderwijs is en dat kinderen de smeerolie van onze toekomstige samenleving zijn, dat zelfs die verwende ettertjes uit kunnen groeien tot burgers die een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Misschien gaan ze wel de zorg in en kom ik ze later nog eens tegen als ze mijn billen moeten wassen als ik dat onverhoopt niet meer zelf kan. Daarom betaal ik graag belasting voor dingen waar ik ogenschijnlijk niet direct van profiteer. Is dat nu wat ze bedoelen met solidariteit?