Gemeente Schiedam


September

Nieuwe Cursus Ken uw stad

03 september 2008

De Historische Vereniging Schiedam heeft wegens grote belangstelling dit jaar weer een cursus Ken uw stad opgezet voor mensen met belangstelling voor de geschiedenis en ontwikkeling van Schiedam. De cursus is een samenwerking tussen het Gemeentearchief Schiedam, Bibliotheek Waterweg, VVV en de gemeente Schiedam. Schiedam is een stad met historie en het is meer dan de moeite waard om die te leren kennen!

In de cursus wordt onder andere aandacht besteed aan de vroege geschiedenis, archeologie, politie en brandweer, inwoners, stedelijke ontwikkeling, religie, economie, cultuur, onderwijs, sport en gezondheidszorg. De cursus is samengesteld door Schiedamse auteurs, die op de cursusavonden zelf een inleiding zullen houden.

De cursus wordt gegeven op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de Wilgenburg, Land van Ris, Schiedam (de Wilgenburg ligt direct achter de Liduinabasiliek aan de Singel/Stadserf). De eerste acht blokken van de cursus worden gegeven in de periode 9 oktober tot en met 18 december en na de jaarwisseling volgen nog vijf blokken. Deze staan gepland voor de periode van 15 januari tot en met 19 februari 2009. Op twee zaterdagen zijn er stadswandelingen gepland.

De kosten bedragen 75,- voor de gehele cursus inclusief een syllabus en koffie of thee.
Heeft u belangstelling voor de cursus of wilt u meer informatie, dan kunt u zich aanmelden bij de VVV, Buitenhavenweg 9, 3113 BC Schiedam, telefoon 0900-119 2192.

Klik hier voor meer informatie.