Gemeente Schiedam


September

Samenwerking gemeente Schiedam en Stichting MEE vastgelegd

03 september 2008

Op maandag 1 september 2008 is door burgemeester mw. W.M. Verver-Aartsen en directeur bestuurder, de heer. P.H. van der Veen van de Stichting MEE Rotterdam Rijnmond ( MEE RR) een overeenkomst ondertekend. Hierin is samenwerking op het gebied van cliëntondersteuning voor inwoners met een beperking in de gemeente Schiedam vastgelegd.

Cliëntenondersteuning is een van de taken van de gemeente binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning ( de WMO). Het doel van de Wmo is dat iedereen kan meedoen in de maatschappij. Voor diegenen die dit niet alleen kunnen, moet er voldoende ondersteuning zijn.

Stichting MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een handicap, beperking of chronische ziekte. Er kan daarbij gedacht worden aan tips en adviezen om het dagelijkse leven zo zelfstandig mogelijk in te richten; hulp bij het aanvragen van voorzieningen; adviezen bij de opvoeding; ondersteuning bij juridische problemen en begeleiding bij persoonlijke problemen. De ondersteuning door MEE wordt gefinancierd vanuit een AWBZ subsidieregeling. Daarmee kunnen zij hun diensten kosteloos aanbieden.

In Schiedam heeft MEE een servicepunt aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan 57. Meer informatie is te vinden op www.mee.nl.

Burgemeester Verver - Aartsen en de heer. Van der Veen van de Stichting MEE na de ondertekening van de overeenkomst. (foto: Jan van Kampenhout, gemeente Schiedam)
Klik hier voor meer informatie.