KNHS


Menner Weusthof met handblessure op WK vierspannen 3 september 2008

BEESD (KNHS) Mark Weusthof verschijnt met een lichte handblessure aan de start van de wereldkampioenschappen vierspannen, die donderdag in het Gelderse Beesd beginnen. De menner uit het Twentse Rossum heeft last van een gekwetste duim. Weusthof, die samen met topfavoriet IJsbrand Chardon (Den Hoorn) en nationaal kampioen Koos de Ronde (Zwartewaal) het Nederlands team vormt, verwacht dat de kwetsuur hem de komende dagen geen parten zal spelen.

Weusthof heeft de duim van de linkerhand, waarin een pees werd doorgescheurd, laten spalken. ,,Ik ondervind geen hinder, zei hij na tests op maandag en dinsdag, waarbij bondscoach Tjeerd Velstra toekeek. Velstra heeft vertrouwen in Weusthof: ,,Hij kan doen wat hij moet doen.
De blessure liep Weusthof thuis op, bij het inklappen van een tafeltje waarbij de linkerduim knel kwam te zitten. De Twentenaar kreeg speciale ontheffing van deWK- jury om zonder handschoen, normaal verplicht bij de menwedstrijden, te mogen deelnemen .

De veterinaire keuring van de paarden leverde voor Hans Heus een probleempje op. De menner uit Eerbeek zag voor dit altijd spannende eerste onderdeel één van zijn paarden ergens van schrikken en ten val komen. De aanwezige dierenartsen zagen het voorval met eigen ogen aan en besloten dat Heus, die als één van de aanwezige Nederlanders aan de individuele wedstrijd mee doet, het paard op donderdagmorgen voor de herkeuring mag aanbieden. 295 deelnemende paarden werden door de deelnemers aan de hand voorgebracht tijdens de veterinaire keuring. Alleen de 14-jarige Zweedse warmbloedruin Danilo van Axel Olin uit Zweden werd afgekeurd.

Het WK Vierspannen is de komende dagen uitgebreid te volgen via www.paardensport.tv