KNHS


Hippiade Aangespannen; Friezen kampioenschappen 3 september 2008
davy g damesklasse

1 | 2

Ermelo (KNHS) - Vandaag vindt op het KNHS-centrum in Ermelo de Hippiade Aangespannen plaats. Op de nieuwe all-wheater bodem bij de hoofdtribune worden onder belangstelling van het aanwezige publiek diverse Friezen, Hackneys en Tuigpaarden rubrieken verreden en staan er ook een aantal KNHS Kampioenschappen op het programma.

KNHS Kampioenschap Noord-Zuid, eenspannen open klasse In deze klasse mochten drie paarden overkampen waarna de mooi lopende Davy G (v. Folkert) van Ad Geurts (foto 1) die zelf reed voor de vijfde keer als kampioen door de jury werd aangewezen. Na afloop vertelt Ad: "Het is een paard met een super front en goed ondertredend achterbeen, maar het belangrijkste is zijn grote inzet. Als jaarling hebben we hem gekocht en toen vonden we er nog niet veel aan. Pas toen we hem in gingen spannen zagen we zijn kwaliteiten." Reservekampioen werd Haiko van de Elsenerhof (v. Sape) van eigenaar Ben Nijhof en gereden door George Borkent jr. Op de derde plaats mocht opstellen Gosse (v.Sibald) in eigendom van Wim Broeren en gereden door Leo Wijkmans.

KNHS Kampioenschap damesklasse voor 4-wielig rijtuig Het kampioenschap voor de dames met een 4-wielig rijtuig was een mooie wedstrijd. Het werd vooral een strijd tussen Davy G (V.Folkert) van Ad Geurts en gereden door Willy van de Laar (foto 2) en Harmen 424 (v.Teunis) van Bertus en Joke Toonen, gereden door Chantal van Dijk. Beide paarden waren zeer aan elkaar gewaagd en lieten zich goed zien in de ring. Na juryoverleg kon deze niet tot een beslissing komen en moest de arbiter de uitkomst bieden. Uiteindelijk werd Davy G als kampioen aangewezen. Harmen 424 werd tweede maar kreeg nog wel de prijs voor het schoonste geheel toegewezen Een derde plaats was er voor Jan Piet (Hearke) van Age en Janny Bijl en gereden door Janny Bijl.

Overige uitslagen Fries ras

Eenspannen limietklasse, kleine limiet (1e groep)
1. Nicos G (v.Fokert), Ad Geurts (tevens rijder)
2. Sikke Fan 'E Hameren (v.Doaitsen), Edwin Gorter (tevens rijder)
3. Menou v/d Elsenerhof (v.Sape), Ben Nijhof; George Borkent jr.

Open klasse

1. Sjors (v. Jasper), rijder en eigenaar Albert Minkema
2. Jan Piet (v. Hearke), rijder en mede-eigenaar Janny Bijl
3. Dries uit Amen (v. Ritse), rijder en mede-eigenaar Annie Berkepies