Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


ter inzage

Ontwerpplan voor nieuwe watertracé in Achterbroek ter inzage

Het hoogheemraadschap heeft het afgelopen jaar gewerkt aan een plan om een `stremming' in het watersysteem bij Achterbroek op te lossen. Met een nieuw tracé kan het water uit de polder in de toekomst het vernieuwde gemaal Verdoold in Gouderak gelijkmatiger bereiken. Op 2 september heeft het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap (het college van dijkgraaf en hoogheemraden) een ontwerpplan vastgesteld. Deze ligt vanaf 4 september ter inzage.

Op 6 maart 2008 vond er een bewonersbijeenkomst plaats, waar een uitgewerkt plan aan bewoners en belanghebbenden werd gepresenteerd. Omdat er te weinig draagvlak bleek te bestaan voor deze oplossing (variant 0 verbeterd), heeft het hoogheemraadschap gewerkt aan een nieuwe variant (variant 5b). Deze is op 2 september door het dagelijks bestuur vastgesteld.

Download het ontwerpplan (pdf) + bijlagen
Overzicht te verwijderen eilanden (pdf)
Kaart van het nieuwe tracé (pdf)
Kaart van de profielen (pdf)

Informatieavond

Op 8 oktober 2008 houdt het hoogheemraadschap opnieuw een informatiebijeenkomst voor bewoners en andere belanghebbenden, om het plan toe te lichten. De avond begint om 19:30 uur, in Cultureel Centrum De Zwaan, Kerkweg 2, Berkenwoude.

Ter inzage

Het ontwerpplan watersysteemoptimalisatie Achterbroek en Stolwijkse boezem ligt ook ter inzage vanaf 4 september 2008, bij de receptie van het kantoor van het hoogheemraadschap, Maasboulevard 123, in Rotterdam, elke werkdag van 9:00 tot 17.30 uur. Het plan ligt ook ter inzage in de gemeentehuizen van de gemeente Ouderkerk, de gemeente Vlist en de gemeente Bergambacht.

Reageren?

Wilt u reageren op het plan, dan kunt u van donderdag 4 september 2008 tot en met donderdag 16 oktober 2008 uw zienswijzen indienen. Dat kan zowel schriftelijk, als mondeling. Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap, Postbus 4059, 3006 AB, in Rotterdam. Voor het mondeling indienen van een zienswijzen kunt u contact opnemen met projectleider Dolf van de Voort, (010) 453 7 450.

Uw zienswijzen worden verwerkt en samen met een reactie - een nota van beantwoording - opnieuw voorgelegd aan het dagelijks bestuur. Als het dagelijks bestuur instemt met het plan inclusief de zienswijzen en de nota van beantwoording, stelt het algemeen bestuur (de verenigde vergadering) het plan daarna vast.