Nuclear Research & consultancy Group (NRG)


NRG Nieuws: 3 september 2008 - HFR start niet eerder dan eind oktober

Petten, 3 september 2008 - NRG heeft besloten om de cyclus van oktober (24 september tot 22 oktober) niet op te starten. NRG werkt met man en macht om een herstart mogelijk te maken. Diverse teams doen parallel onderzoek naar de oplossingsrichtingen. Deze teams werken hierbij nauw samen externe experts uit binnen- en buitenland. De oplossingsrichtingen zijn door deze inspanning inmiddels teruggebracht tot een overzichtelijk aantal.

NRG is er zeker van dat verder onderzoek snel zal leiden tot duidelijkheid over een oplossing. We voorzien echter dat de uitvoering van ieder van die mogelijke oplossingen in elk geval de maand oktober nodig zal hebben. Dit heeft ertoe geleid dat NRG heeft besloten om de volgende bestralingscyclus te laten vervallen.

De gevolgen van dit verdere uitstel zullen merkbaar zijn op de markt voor medische isotopen. NRG produceert in de maand september en oktober (tot 25 oktober) geen medische isotopen. Wij hebben onze klanten hierover inmiddels geïnformeerd. Wij assisteren bij het zoeken naar alternatieve leveringsmogelijkheden. NRG heeft eveneens veelvuldig contact met de andere reactoren die isotopen produceren over de mogelijkheden om productieschemas aan te passen. De gevolgen voor de onderzoeksprogrammas worden nader vastgesteld, NRGs partners zijn hierover op de hoogte gesteld.