Gemeente Rotterdam

Nr. 148
3 september 2008

Voldoende vakleerkrachten in Rotterdam voor gymlessen

Rotterdamse leerlingen centimeter slanker door project Lekker Fit!

Rotterdamse leerlingen uit groep 3, 4, en 5 van het basisonderwijs die hebben meegedaan aan het project Lekker Fit! zijn hierdoor een centimeter slanker dan hun leeftijdsgenoten. Dat staat in een rapport over de effecten van Lekker Fit! dat vandaag verschijnt. Naast de afname van de middelomtrek hebben de jonge scholieren ook een beter uithoudingsvermogen en stijgt bij hen het overgewicht minder snel dan bij kinderen die niet aan het project deelnemen.

Met het project Lekker Fit! en het actieprogramma Voeding & Beweging wil de gemeente Rotterdam bewegingsarmoede bij Rotterdamse basisscholieren terug dringen. 'Deze resultaten laten zien dat onze aanpak werkt' zegt de Rotterdamse Jeugdwethouder Leonard Geluk. 'Het gaat niet om voornemens, maar om harde resultaten: de jeugd wordt daar gezonder van. Daarom ben ik blij dat het ons gelukt is om voldoende vakleerkrachten te werven voor scholen die meedoen aan Lekker Fit! Meer bewegen en aandacht voor gezonde voeding moet standaard worden voor alle Rotterdamse basisscholen.'

Lekker Fit!
In 2005 is de gemeente Rotterdam gestart met het project Lekker Fit!. Het doel van het project is dat gezond gedrag weer gewoon wordt. Dit gebeurt door kinderen te stimuleren om te bewegen, door een vakleerkracht minimaal drie uur per week bewegingsonderwijs te laten geven en het stimuleren van gezonde voeding door speciale lespakketten en voorlichting door voedingsdeskundigen en diëtisten. Vanaf dit schooljaar loopt het project op 75 basisscholen. Ieder jaar komen daar vijftien basisscholen bij, zodat in 2009 negentig scholen meedoen aan Lekker Fit!

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam