Provincie Noord-Brabant

Persuitnodiging

Datum 3 september 2008

Traineeproject Brabantse overheden

Op zoek naar ambtelijk talent

Verschillende Brabantse overheden, 11 gemeenten, één waterschap en de provincie Noord-Brabant, werken samen bij het aantrekken van talentvolle toekomstige ambtenaren. Op donderdag 4 september start gedeputeerde Thoon Essed (Bestuur en Middelen) om 14.00 uur een gezamenlijk traineeproject in het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch. Aan het project nemen zo'n veertig mensen deel.

Het is uniek dat gemeenten, een waterschap en de provincie Noord-Brabant gezamenlijk toekomstige ambtenaren opleiden. Voor de deelnemers betekent dit dat zij bij de verschilllende overheden kennis en ervaring opdoen voordat ze op een baan solliciteren. Voor de deelnemende gemeenten Helmond, Oss, Breda, Roosendaal, Etten-Leur, Rucphen, Halderberge, Drimmelen, Geertruidenberg, Steenbergen, Boxtel, het waterschap de Aa en Maas en de provincie een gelegenheid om bij elkaar in de keuken te kijken. Het initiatief past in de uitwerking van het provinciale bestuursakkoord "Vertrouwen in Brabant". Het bestuursakkoord stelt zich o.m. ten doel de samenwerking tussen overheden in Brabant te versterken. Het traineeproject is een uitgebreider vervolg op een eerder, succesvol verlopen experiment.

In totaal hebben 232 mensen (waarvan 145 vrouw) gesolliciteerd, waarvan er 142 een universitaire opleiding genoten hebben. De zevenendertig deelnemers (eenendertig vrouwen) gaan nu een periode van 18 maanden tegemoet waarin zij opleidingen en trainingen volgen en drie periodes van 6 maanden als projectmedewerker aan de slag gaan. De trainees worden intensief begeleid en gecoacht.



Provincie Noord-Brabant