Lisse

Verdachte aangehouden voor poging tot beroving
De politie heeft maandag 1 september een 39 jarige man uit Lisse aangehouden. Tegen de man zijn verdenkingen dat hij woensdag 13 augustus rond 19.00 uur een 44 jarige vrouw uit Hillegom wilde beroven. Bij het verlaten van een bank werd de vrouw door de man stevig beetgepakt en wilde geld van haar. Toen zij hem duidelijk maakte geen geld te hebben, liet hij haar los. Tijdens haar autorit naar Hillegom voelde de vrouw zich door de man bedreigd toen deze haar in een auto volgde. Pas in Hillegom liet hij haar los en reed met piepende banden weg. Bij een uitgebreid politieonderzoek werd de identiteit van de verdachte bekend. Hij is woensdag 3 september voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Zoeterwoude Politie zoekt getuigen van mishandeling Een 18 jarige jongen uit Zoeterwoude deed aangifte bij de politie nadat hij op zaterdag 30 augustus tussen 18.00 en 19.00 uur op de Hoge Rijndijk was mishandeld door een groep jongens.

De jongen was op de fiets en is vanaf Leiderdorp via de Hoogmadeseweg het fietspad langs de Rijksweg A4 opgefietst om richting huis te gaan. Bij het viaduct over de A4 nam hij de trap om aan de andere zijde van de weg te komen. Toen hij aan de andere zijde van de weg de helling wilde afrijden zag hij onderaan een groep jongens staan. De jongens blokkeerden zijn doorgang. Wat er daarna precies gebeurde is niet duidelijk. De jongen uit Zoeterwoude kwam pas weer bij toen hij door de ambulance naar het Rijnland Ziekenhuis werd gebracht. Hij had een hersenschudding, een bloeduitstorting en diverse wonden.

De politie wil graag in contact komen met getuigen en vraagt personen die de groep jongens eerder die dag hebben zien staan, of die getuigen zijn geweest van de mishandeling zich te melden. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Nieuwerkerk a/d IJssel Diefstal van emmers Van een bloemenbedrijf aan de 2e Tochtweg zijn in de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 september 664 emmers gestolen. Het fust stond in een afgesloten loods. Om binnen te komen werd een ruit ingeslagen. De politie heeft de zaak in onderzoek.