Ingezonden persbericht


S H O

Samenwerkende

Hulporganisaties

SHO beraadt zich over mogelijke actie voor ramp in Nepal en India

Den Haag, 3 september 2008

De SHO heeft deze week een voorlopig besluit genomen over het houden van een nationale actie voor slachtoffers van de overstromingen in India en Nepal. De leden van de SHO zijn bijeen gekomen om de ramp te bespreken. Hoewel het humanitaire leed als gevolg van de overstromingen zeer groot is, komt er nog geen nationale actie en wordt giro 555 (nog) niet opengesteld.

Door hevige moessonregen zijn duizenden gezinnen op de vlucht geslagen in de Indiase deelstaat Bihar en in Nepal. Een aantal organisaties, waaronder Unicef, Oxfam Novib, ICCO & Kerk in Actie, Tear, Cordaid en het Rode Kruis, hebben direct geld vrijgemaakt om hulp te kunnen verlenen aan de slachtoffers in het gebied. De hulpverlening zal gedurende de komende tijd verder worden uitgebreid. De situatie in het rampgebied wordt door de leden van de SHO nauwlettend in de gaten gehouden.

Voor het slagen van een nationale actie is het noodzakelijk dat het grote publiek op de hoogte is van de ramp en weet hoe ernstig de situatie is. Er is nu nog bij het grote publiek te weinig bekend over de omvang en gevolgen van de ramp om een nationale actie voor India en Nepal te starten. Hopelijk wordt de komende tijd meer bekend over de humanitaire situatie van de slachtoffers in het rampgebied. Dan neemt de kans toe dat een nationale actie wordt georganiseerd.

****



Ingezonden persbericht