Politie Noord- en Oost Gelderland

Voorst - Valse aangifte inbraak in woning

Op 22 augustus 2008 deed een 35-jarige inwoner van Voorst aangifte van inbraak in zijn woning. Dit bleek om een valse aangifte te gaan.

Omdat er wat vragen rezen naar aanleiding van deze aangifte werd de man op 2 september nogmaals gehoord.

Tijdens dit verhoor erkende de man de inbraak te hebben verzonnen en een valse aangifte te hebben gedaan. Hij had dit gedaan om verzekeringsgeld te kunnen ontvangen.

Ook bekende de man in voorgaande jaren nog twee keer eerder valse aangiften te hebben gedaan over inbraak in zijn woning. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Brummen - Insluiping woning

Op 27 augustus 2008, tussen 13.00 en 14.00 uur, vond een insluiping plaats in een woning op de Wimme in Brummen. Hierbij zijn sieraden weggenomen.

De 90-jarige bewoonster hoorde iemand op het raam van de woning tikken, waarna vrijwel direct een vrouw de woning in kwam lopen. Deze vrouw leidde de bewoonster af en hield haar aan de praat. Gedurende die tijd werd een kastje doorzocht en zijn de sieraden weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Zutphen - Inbraak manege

In de nacht van 3 op 4 september 2008 is er ingebroken in een manege aan de Oostveensepark in Zutphen. Een 31-jarige man uit Zutphen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak.

Een getuige had glasgerinkel gehoord. Op weg naar de melding zagen politiemensen drie personen staan in de omgeving. Een van hen had een tas bij zich. Op het moment dat de personen de politieauto zagen aanrijden renden ze hard weg, de goederen achterlatend. Één van hen, de 31-jarige man, kon worden aangehouden. Hij is ingesloten en de goederen zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de twee andere personen.

Zutphen - Gestolen auto uitgebrand

In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 augustus ontving de politie rond 02:00 uur een melding over een auto die in brand stond op de IJzerhorst in Zutphen. Het bleek om een gestolen auto te gaan.

De auto, een Jeep Cherokee, is die nacht gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Scheerdershof in Warnsveld, de straat waar de eigenaar van de auto woont. De auto is later totaal uitgebrand aangetroffen op de IJzerhorst. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de diefstal, of het in brand steken van de auto op de IJzerhorst. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

EINDE BERICHTEN
-----------------------


---- --