Gemeente Maastricht

Uitbreiding mogelijkheden gratis dagdelen peuterspeelzalenbezoek

Vanaf 1 september 2008 worden de mogelijkheden voor gratis dagdelen voor peuterspeelzalenbezoek uitgebreid. Nu kunnen mensen met een inkomen tot 110% van de geldende bijstandsnorm hun peuter gratis twee dagdelen laten bezoeken bij Stichting STEPS of, wanneer de peuterspeelzaal niet is aangesloten bij Stichting STEPS, via de declaratieregelingen een tegemoetkoming krijgen van maximaal ¤ 240 per kind per kalenderjaar voor twee dagdelen per week.

Vanaf 1 september 2008 kunnen alle mensen met een netto inkomen van minder dan ¤ 1.334,- per maand hun peuters drie dagdelen gratis een peuterspeelzaal van Stichting STEPS laten bezoeken. Met deze maatregel wordt niet alleen een extra dagdeel volledig vergoed, maar is ook de doelgroep uitgebreid en hoeven mensen naast het overleggen van de inkomensgegevens bij Stichting STEPS geen apart formulier meer in te vullen voor de vergoeding van de gratis dagdelen. Hierdoor is de aanvraagprocedure sterk vereenvoudigd. Voor meer informatie bij Stichting STEPS, zie website STEPS www.steps-peuterspeelzalen.nl

Voor ouders waarvan hun peuter een peuterspeelzaal bezoekt die niet is aangesloten bij Stichting STEPS, wordt de vergoeding van de declaratieregeling voor de kosten van kinderen in de peuterleeftijd verhoogd. Vanaf 1 september vervalt de maximale tegemoetkoming en komen drie dagdelen per week voor volledige vergoeding in aanmerking. De inkomensgrens wordt gehandhaafd op 110% van de geldende bijstandsnorm. Deze declaratieregeling kan worden aangevraagd bij de Sociale Dienst.