Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrechts Uitburo klaar voor Uitfeest en opening

Wethouders Marka Spit en Cees van Eijk zetten opening kracht bij

Utrecht, 3 september 2008 - In minder dan twee weken opent het Utrechts Uitburo haar deuren, zowel op internet als aan het Domplein. Tijdens het Uitfeest op 14 september openen verantwoordelijk wethouder Stadspromotie Marka Spit en wethouder Cultuur Cees van Eijk het Utrechts Uitburo op feestelijke wijze. Om 18.00 uur laten zij een grote tros paarse ballonnen op, paars is immers dé kleur van het Utrechts Uitburo en ook buiten Utrecht wil het Utrechts Uitburo kleur bekennen. Hierna barst er een feestje los op het Uitburo podium op het Domplein onder leiding van het Utrechtse duo C-mon & Kypski.

Met de ballonnen gaan er ook prijzen de lucht in. Want aan die tros ballonnen wordt een envelop bevestigd met daarin een flinke dosis Utrechtse cultuur voor de vinder ervan.

Onder het mom van ''Utrecht nodigt je uit" bieden vele Utrechtse instellingen kaartjes aan voor het komende seizoen en het Utrechts Uitburo voegt daar nog eens een mooi pakket theater- en concertbonnen aan toe.

Op het moment dat de ballonnen de lucht in gaan neemt de band C-mon & Kypski het over. Zij zijn gevraagd om als cadeautje voor de bezoekers en inwoners van Utrecht een speciaal Utrechts optreden te verzorgen. Zij nemen verschillende gastperformers mee, waaronder Wouter Hamel. En om het af te toppen gaan ze het opnemen tegen een Utrechts draaiorgel.

Andere activiteiten op het Uitfeest

Om 18.00u gaat het Utrechts Uitburo officieel van start, maar de hele dag tijdens het Uitfeest is het Uitburo ook in allerlei vormen aanwezig. Zo lopen er de hele dag kriskras door de stad paarse teams rond die bezoekers van het Uitfeest haarfijn kunnen uitleggen waar ze precies moeten zijn om hun culturele honger te stillen. De dorst kunnen ze lessen in de Uitshop, gevestigd aan het Domplein naast de VVV, waar iedere nieuwe abonnee op de Uitmail getrakteerd wordt op een paarse Uitburo cocktail.

Uitburo na het Uitfeest

Het Uitfeest is slechts de aftrap van de activiteiten van het Utrechts Uitburo. Informeren, uitnodigen en stimuleren van cultuur. Dat zijn de kerntaken van het Uitburo. Naast de uiterst complete website waarop vrijwel alles wat met kunst, uitgaan en cultuur in Utrecht te maken heeft terug te vinden is, kunnen geïnteresseerden zich kosteloos inschrijven op de Uitmail. Dit is een wekelijks terugkerende email, die toegesneden is op persoonlijke, van tevoren opgegeven voorkeuren. Het online gedeelte wordt daarnaast ondersteund door een fysieke plek, de UitShop aan het Domplein, in de VVV. Hier kan iedereen terecht die op zoek is naar informatie over evenementen, voorstellingen, musea, cultuurbolwerken en exposities in de stad Utrecht. In een later stadium gaat het Utrechts Uitburo ook andere diensten zowel on- als offline aanbieden, zoals last minute ticketing en kaartverkoop.

Het Utrechts Uitburo wil met haar diensten een actieve bijdrage leveren aan de collectieve cultuurmarketing voor het Utrechtse culturele veld en op die manier een belangrijke impuls geven aan de promotie van de stad Utrecht bij cultureel geïnteresseerde bewoners in de stad, de regio en het land. Daarom wordt het Utrechts Uitburo financieel ondersteund door het Programmabureau Stadspromotie van de gemeente.