Gemeente Culemborg
Unieke Bijbeltentoonstelling in Culemborg

De gemeente Culemborg organiseert van 3 tot en met 14 september de tentoonstelling 'De Bijbel & de Naam'. Deze tentoonstelling haakt in op het landelijke thema van Monumentendag 2008 'Sporen' en op het 'Jaar van het Religieus Erfgoed". In de tentoonstelling worden 150 Bijbels, vele uit de 16e en 17e eeuw, bijeengebracht, met achtergrondinformatie over de tijd waarin ze zijn vervaardigd, hun vertalers, drukkers en lezers. Op 6 en 12 september kunnen bezoekers van de tentoonstelling bovendien Bijbels laten taxeren.

De tentoonstelling 'de Bijbel & de Naam' toont het boeiende verhaal van de Bijbel als boek. Het is geen religieuze tentoonstelling, maar een educatieve reis door de geschiedenis. De tentoonstelling belicht de volgende onderwerpen: hoe en waar is de Bijbel ontstaan, de geschiedenis van de Nederlandse Bijbelvertalingen sinds de uitvinding van de boekdrukkunst en het gebruik van de Godsnaam in de Nederlandse vertalingen.

De Bijbel is in meer dan 2200 talen geheel of gedeeltelijk beschikbaar en in de afgelopen twee eeuwen zijn er al meer dan vier miljard exemplaren gedrukt.

De tentoonstelling vindt plaats in het stadhuis, Markt 1 te Culemborg. Openingstijden zijn op woensdag en donderdag van 13.00 ­ 18.00 uur, vrijdag van 13.00 ­ 21.00 uur, op zaterdag van 10.00-17.00 uur en op zondag van 13.00-17.00 uur.

Een vermelding van de tentoonstelling stellen wij zeer op prijs. Voor meer informatie kunt u terecht op www.culemborg.nl

Noot voor de pers:
Jacqueline Spijkerman
teamleider communicatie
gemeente Culemborg
0345-477 721