Gemeente Spijkenisse


Feestelijke opening speelvoorziening Park Braband

26 augustus 2008

Wethouders Marjolijne Lewis en Jan-Willem Mijnans openen woensdag 3 september om 14.00 uur de nieuwe speelvoorziening in Park Braband.

In Park Braband, het park langs de Hekelingseweg, is afgelopen zomer hard gewerkt aan de aanleg van een grote speelplek, die bedoeld is voor kinderen van vier tot twaalf jaar oud. Voor drie verschillende leeftijdscategorieën is een speelplek aangelegd, samen vormen ze de grootschalige speelvoorziening.

Veel leerlingen van de omliggende basisscholen hebben meegewerkt aan het ontwerp. In het ontwerp is rekening gehouden met hun wensen: veel klim- en klautermogelijkheden, een kabelbaan en een kleuterkasteel. Die wensen zijn bij het ontwerp verder uitgewerkt. Dat heeft geresulteerd in de huidige speelvoorziening. Een speelplek waarbij niet alleen de toestellen maar ook de natuur en de toegevoegde natuurlijke elementen een belangrijke rol spelen. De bomen die voor de aanleg zijn gekapt, zijn als klimelement terug te vinden. Grote keien kunnen als tafel of als verstopplek worden gebruikt. En bij regen kan tussen twee van de drie speelheuvels in de modder worden gespeeld.

Dit najaar worden nieuwe bomen geplant als vervanging voor de gekapte bomen. Verder komen er op het terrein wilgwams, natuurlijke indianententen die zijn gemaakt van speciaal gesnoeide wilgen. Daarmee is de speelvoorziening compleet.