Gemeente Delft

Gemeenteraad Delft bezoekt Brussel

De gemeenteraad brengt samen met het college van B en W op 3 en 4 september aanstaande een werkbezoek aan diverse EU-instellingen in Brussel.

De aandacht van het werkbezoek is vooral gericht op de doorwerking van Europees beleid in de gemeente en de regio. De Delftse delegatie krijgt informatie over projecten, samenwerkingsverbanden en subsidiemogelijkheden die voor Delft actueel en interessant zijn.

Op het programma staan onder meer gesprekken met vertegenwoordigers van het Comité van de Regio s, Energie Cités, het G4 -kantoor, VNG en de Regio Randstad. Ook bezoeken de raadsleden het Europees Parlement en spreken zij onder andere met Nederlandse Europarlementariërs.

In het Comité van de Regio s bekleedt burgemeester Bas Verkerk vanaf november het voorzitterschap van de Nederlandse delegatie. Het Comité is een adviesorgaan dat dient als spreekbuis van de lokale en regionale overheden in de Europese Unie.

Een nauwe betrokkenheid van lokale bestuurders bij Europa is van belang, omdat driekwart van de Europese wetgeving op lokaal en regionaal niveau wordt uitgevoerd. Lokale en regionale bestuurders worden via het Comité direct betrokken bij de totstandkoming van de Europese wetgeving.

De raad zal dit najaar de uitkomsten van het bezoek met het college bespreken.



Gemeente Delft