Gemeente Lansingerland


Registratie en inspectie koeltorens Rijnmond


Ter voorkoming van legionella-incidenten doet de DCMR een oproep aan bedrijven en organisaties in Rijnmond met een koeltoren om zich te melden.

In de zomer van 2006 zijn in Amsterdam drie mensen overleden en werden er dertig ziek door een uitbraak van legionella. Het duurde lang voordat de bron van de besmetting was gevonden. De bron bleek uiteindelijk een slecht onderhouden koeltoren. Om dit soort incidenten in te toekomst te voorkomen, verplicht het ministerie van VROM alle koeltorens te registreren en inspecteren. In het Rijnmondgebied voeren de DCMR en de GGD deze registratie en inspectie uit.

Melden

De DCMR Milieudienst Rijnmond en de GGD Rotterdam-Rijnmond roepen daarom alle bedrijven en organisaties met een koeltoren in het Rijnmondgebied op om zich te melden. Dit geldt voor droge en natte koeltorens. Bedrijven en organisaties kunnen zich melden via www.dcmr.nl/nattekoeltorens, nattekoeltorens@dcmr.nl, of de DCMR-bedrijfsmeldingenlijn T (010) 246 86 86.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de gezondheidsrisicos van legionellabesmetting? Kijk dan op www.ggd.rotterdam.nl, onder milieu en hygiëne. Meer achtergrondinformatie over koeltorens, de registratie en inspectie vindt u op www.dcmr.nl/nattekoeltorens

Te downloaden:

* 2008-08-20 infoblad Legionella in natte koelto.doc (1.44 MB)