VNU Media stapt in online gids IT markt

03/09/2008 06:00

Creative Venue BV

VNU Media lanceert IT Directory.nl, de eerste online gids met alle IT bedrijven

Marktleider in IT markt versterkt positie

Haarlem, 3 september 2008 - Uitgever VNU Media lanceert vandaag IT Directory.nl, de eerste online gids van bedrijven actief in de IT sector. IT Directory.nl richt zich specifiek op professionals die op zoek zijn naar leveranciers van IT producten of diensten. De database bevat bij lancering direct zo'n 10.000 namen en gegevens van IT leveranciers. Met deze nieuwe stap verstevigt VNU Media, in de IT markt uitgever van ondermeer Computable en Tweakers.net, haar positie in het IT segment.

De IT Directory is van meet af aan ontwikkeld als online service en geen 'vertaling' van een bestaande printuitgave. Voor bezoekers is de online bedrijvengids te raadplegen via IT Directory.nl. Daarnaast is de gids ook geïntegreerd in de site van Computable.nl en later dit jaar ook in de site Tweakers.net.

De introductie van IT Directory.nl past in de strategie van VNU Media om haar online B-to-B diensten verder uit te bouwen. "Onderzoek onderstreept dat er behoefte is aan een compleet overzicht van IT leveranciers in Nederland", aldus Quintin Schevernels, als directielid verantwoordelijk voor alle online activiteiten van het concern. "Van de zakelijke beslissers over ICT investeringen wil 43% een andere IT leverancier. 28% van deze beslissers is zelfs op dit moment ook daadwerkelijk bezig met het overstappen op een andere IT leverancier. Wij denken met onze nieuwe site met name voor deze groep toegevoegde waarde te bieden. Met IT Directory.nl verstevigen wij onze dominante positie in de IT markt".

IT bedrijven die in de IT Directory vermeld staan of vermeld willen worden kunnen zelf hun gegevens aanvullen dan wel plaatsen. Voor bezoekers van de site is alle data gratis toegankelijk. Voor IT bedrijven is een basisvermelding in de IT Directory ook gratis.

Eerder dit jaar lanceerde VNU Media ook al Marketingdirectory.nl. Deze online gids met ook zo'n 10.000 bedrijven richt zich succesvol op de wensen en behoeften van marketing en communicatieprofessionals die op zoek zijn naar een (andere) leverancier. Afgelopen jaar is de Marketingdirectory geïntegreerd in Emerce.nl, Sprout.nl en Admanager.nl, waardoor het Marketingdirectory netwerk maandelijks 200.000 unieke bezoekers realiseert.





http://www.itdirectory.nl