Gemeente Appingedam

Ontwerp-bestemmingsplan Stad Appingedam, deelplan Woongebieden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Appingedam maken bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan âStad Appingedam, deelplan Woongebiedenâ gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Deze publicatie volgt uit artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Zakelijke inhoud

Het ontwerp-bestemmingsplan âStad Appingedam, deelplan Woongebiedenâ betreft een actualisatie van de geldende bestemmingsplannen die liggen in het gebied van de gemeente Appingedam, met uitzondering van het stadscentrum, de bedrijventerreinen en het aangrenzende buitengebied, waarvoor drie aparte bestemmingsplannen worden gemaakt.

Daarnaast wordt voor enkele locaties een regeling gegeven voor nieuwbouw/ herstructurering, zoals voor de revitalisering in de wijk Opwierde, woningbouw in fase 4 van de uitbreiding Olingermeeden en woningbouw op enkele voormalige schoollocaties, w.o. die aan de Westersingel, de W. v.d. Bosstraat en Hilgheborn aan de Heiliggravenweg.

Inzagetermijn
Het ontwerp-bestemmingsplan, bestaande uit plankaart, planregels en plantoelichting, ligt vanaf 4 september 2008 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage op de Publieksbalie van het Stadskantoor Appingedam, Wilhelminaweg 14, Appingedam.

Tevens zijn deze stukken beschikbaar gesteld voor raadpleging op de site van de gemeente Appingedam: www.Appingedam.nl

Zienswijze indiening

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder omtrent het ontwerp-bestemmingsplan schriftelijk, of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad p/a Postbus 15, 9900 AA Appingedam. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer C.C. van Essen, telefoonnummer 0596 691170.

Appingedam, 1 september 2008.

Gewijzigd op: 03-09-2008