Gemeente Stadskanaal

Vergaderingen

Raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op maandag 8 september 2008. De vergadering begint om 19.00 uur en vindt plaats in de raadzaal. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de raad te bezoeken.

Agenda:

Besluitvorming met debat:

* Verzelfstandiging Algemene Muziekschool Zuid-Groningen*
* Begroting 2009 van de Stichting voor de Kunsten Zuid-Groningen*

Besluitvorming zonder debat:

* Financiële jaarstukken Regeling Brandweerorganisatie Zuid-Groningen*

* Goedkeuring bestemmingsplan `Stadskanaal-Noord'

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis. U kunt deze bekijken en/of downloaden bij agenda raadsvergadering 8 september 2008.

Inspreken tijdens de vergadering is mogelijk bij agendapunten met een
*. U kunt dit melden bij de griffie tot één uur voor aanvang van de vergadering, E griffie@stadskanaal.nl of T (0599) 631 661 of (0599) 631 409. Inspreken is uw mening geven over het onderwerp, als uw belangen of de belangen van uw organisatie in het geding zijn.

Commissie WMO

De geplande vergadering van de commissie Wet maatschappelijke ondersteuning op dinsdag 9 september 2008 gaat niet door. De eerstvolgende vergadering is op 14 oktober 2008.

Inzameling kleding

In de maand september 2008 wordt de kledingroute gereden. Vanaf 8.30 uur kunt u de kleding in zakken aan de weg zetten. De kleding dient schoon en niet kapot te zijn.

Routes


* 8 september Stadskanaal-noord - Waterland - Stadskanaal centrum - Parkwijk - Industrieterrein

* 9 september Maarsstee - Maarswold - De Hagen - Maarsveld - De Borgen - Vogelwijk

* 10 september Musselkanaal - Ceresdorp

* 15 september Alteveer - Onstwedde - Smeerling
* 16 september Mussel - Kopstukken - Vledderhuizen

Maak gebruik van het servicenummer

Meldingen, vragen en/of klachten over onderhoud openbare ruimte en afval? Bel het servicenummer: 0900 - 631 40 50, EUR 0,05 per minuut - 24 uur per dag, 7 dagen per week

Registratie meldingen servicenummer

Veel inwoners maken inmiddels gebruik van het servicenummer. Een klein percentage neemt nog rechtstreeks contact op met het gemeentehuis. Onze medewerkers verwijzen u dan alsnog door naar het servicenummer. Omdat alle meldingen worden geregistreerd willen wij dan ook graag dat de meldingen via het servicenummer binnenkomen. Alleen meldingen via het servicenummer worden in behandeling genomen.

Top 3 van juli 2008:

* Container niet geleegd: 56 meldingen

* Groenonderhoud: 40 meldingen

* Container stuk, gestolen, chip: 39 meldingen

In juli werd er in totaal 376 keer gebeld met het servicenummer. De meeste telefoontjes kwamen uit Musselkanaal, Parkwijk en Maarsveld.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 22 tot 27 augustus 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Menistenplein 10, voor het plaatsen van beweegbare terasschotten, d.d. 25 augustus

* Barkelastraat 7, voor het plaatsen van een buitenspouwblad aan de garage, d.d. 26 augustus

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

de openbare kennisgeving en ontwerpbeschikking inzake de aanvraag van:
* Museumspoorlijn STAR, voor een wijzigingsvergunning van de inrichting aan de Stationsstraat 3 in Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders zijn van plan op deze aanvraag een positief besluit te nemen. In het belang van de bescherming van het milieu is een aantal voorschriften gesteld.

Gemotiveerde zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking kunnen zowel schriftelijk als mondeling door een ieder worden gemaakt vóór 16 oktober 2008. Als u behoefte heeft aan het beleggen van een openbare zitting, dan horen wij dat graag vóór 25 september 2008 van u.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.
* 03 september 2008