Ingezonden persbericht




PERSBERICHT:
Juryleden Talent Pitch Noord Award 2008 bekend

In Noord-Nederland bruist het van innovatieve ideeën en jonge ondernemers. Deze jonge bedrijven zijn uitgedaagd om zich aan te melden voor de NOM Talent Pitch Noord Award 2008; een prijs van maar liefst E 20.000,--.

Achttien jonge innovatieve ondernemers uit Groningen, Friesland en Drenthe gaan in september beginnen met de voorrondes van deze competitie met het streven om op de finaledag als ondernemer met het beste innovatieve idee van het jaar 2008 de Talent Pitch Award in ontvangst te nemen. De voorrondes en de finale van deze competitie zijn dit najaar te volgen via de noordelijke omroepen RTV Noord, RTV Drenthe en Omrop Fryslân.

Een deskundige jury van drie ervaren noordelijke ondernemers beoordeelt de ideeën van de deelnemers: Janneke Hadders is ondernemer op het gebied van hightech teeltoptimalisatie systemen in de agrarische sector, Dacom Plant Service B.V. in Emmen. Mevrouw Hadders heeft o.a. ervaren dat ondernemerschap een continue leerproces is, zoekend naar de grenzen van de mogelijkheden. Lilian Fopma is eigenaar/vennoot van het gelijknamige constructie- en straalbedrijf in Harlingen. Voor mevrouw Fopma is helder, dat een ondernemer kansen moet pakken of creëren om te ontwikkelen en dat een gezonde dosis lef onmisbaar is voor bloei van de onderneming. Jacob Emmelkamp is geruime tijd directeur/eigenaar geweest van Nelf Lakfabrieken in Groningen en sinds een jaar voorzitter van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland. Het motto van de heer Emmelkamp is 'een manager mag verlies lijden, maar een ondernemer moet winst maken'. De jury let op innovativiteit, commerciële waarde en financierbaarheid van de ideeën. Ook het enthousiasme van de ondernemer en originaliteit wegen voor de juryleden mee bij de beoordeling.

De Talent Pitch Noord is een initiatief van Kamer van Koophandel Noord-Nederland, Investerings -en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (N.V. NOM), Syntens en Technologiecentrum Noord-Nederland (TCNN). Via één loket www.talentpitchnoord.nl begeleiden adviseurs van deze vier organisaties jonge ondernemers bij de ontwikkeling van een innovatief idee tot een operationeel business plan.

Note voor de redactie: voor meer informatie over Talent Pitch Noord kunt u contact opnemen met Machteld van der Werf, 050-5215420 of vanderwerf@nom.nl


---- --