Politie Amsterdam-Amstelland



Verdachte aangehouden voor witwassen en valsheid in geschrifte / Amsterdam (03/09/08)

Rechercheurs van Bureau Financiële en Economisch Recherche hebben een 43-jarige man aangehouden op verdenking van witwassen en valsheid in geschrifte. Bij de aanhouding die, afgelopen maandag 1 september, in een woning in Amsterdam-Noord plaatsvond werd een vuurwapen aangetroffen. De verdachte is een bekende van de politie. De man is in verzekering gesteld. Onder supervisie van een officier van justitie hebben rechercheurs een onderzoek uitgevoerd naar de aankoop van een pand aan de Geldersekade. Deze aankoop zou door de gemeente worden gedaan. De 43-jarige man bleek 10 dagen voor deze overdracht eigenaar te zijn geweest van het pand. Bij de verkoop van dit pand werd een pand in Haarlem als ruilobject gebruikt. Vermoed wordt dat voor het opmaken van notariële aktes bij die verkoop c.q. ruil onjuiste informatie is aangeleverd. Dit op een dusdanige wijze dat er onverklaarbaar vermogen werd witgewassen. Het specialistische rechercheteam doet nog nader onderzoek.

Aanrijding met letsel / De Ruyterkade (03/09/08)

Een 36-jarige man uit Amsterdam is dinsdagmiddag met zijn fiets in botsing gekomen met een tram, bestuurd door een 51-jarige trambestuurder.

De tram reed in de richting van het centrum toen de fietser, komende vanaf de Oostelijke Onderdoorgang, de trambaan kruiste. Het slachtoffer raakte bij de botsing zwaargewond en is met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt de toedracht en heeft de trambestuurder verhoord.

Aanhouding na verkoop via Internet / Wibautstraat (03/09/08)

De politie heeft maandagavond op de Wibautstraat een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden toen hij een gestolen laptop te koop aan bood. Na een afspraak met de aanbieder werd hij op heterdaad aangehouden.

Na de diefstal van de laptop eerder deze week deed de aangeefster zelf een onderzoek en vond de laptop daarbij terug op een website voor tweedehands goederen. Zij maakte een afspraak op de Wibautstraat, op de openbare weg, om de computer terug te kopen. Daar namen politieagenten in burger haar plaats in. De verdachte verscheen volgens afspraak en toonde daarop de laptop die exact leek op die van het slachtoffer, waarna hij werd aangehouden. Bij een onderzoek in de woning van de verdachte vond de politie nog een hoeveelheid sieraden. Deze zijn voor onderzoek in beslag genomen. De aangeefster van de laptop kreeg haar eigendom terug.