Time : 09:00:00
Date : 03 September 2008
Sender Name: D'Ieteren

Als passagier naar Antarctica

Het Princess Elisabeth-poolstation op Antarctica wordt in februari 2009 ingehuldigd. Volkswagen, een van de belangrijkste partners van het poolstation, biedt aan één bevoorrecht persoon de kans om daarvan getuige te zijn in het gezelschap van Alain Hubert, oprichter van de International Polar Foundation (IPF) en directeur van het project. Via een wedstrijd wordt één persoon geselecteerd die als passagier mee mag voor een unieke ervaring van enkele dagen op Antarctica. Het poolstation, dat speciaal werd ontworpen om het kwetsbare poolmilieu te vrijwaren, is eveneens een voorbeeld voor de toekomstige levensstijl.

Het Princess Elisabeth-poolstation, waarvan het ontwerp, de bouw en de financiering aan het IPF werden toevertrouwd, vormt het voornaamste project in de inspanningen die België levert om de klimaatsveranderingen beter te begrijpen. Het station is het eerste dat werd ontworpen om te functioneren door het gebruik van uitsluitend hernieuwbare energiebronnen en dat gekenmerkt wordt door een uitstekend energetisch rendement. Het werd volledig gebouwd met milieuvriendelijke materialen. Volkswagen is een van de belangrijkste partners van dit ambitieuze project, het eerste "Zero Emission"-poolstation.

De vermindering van de CO2-uitstoot krijgt sinds een aantal jaren voorrang in de strijd van Volkswagen voor het milieu. Die prioriteit kreeg ook een naam: BlueMotion. Blauw is de kleur van het water, van de lucht en van Volkswagen, terwijl "Motion" staat voor "mobiliteit". Concreet vertaalt zich dat in een nieuw productgamma, in sensibiliseringsacties en in onze dagelijkse bezigheden. Kwestie van een echte "BlueMotion Attitude" te creëren.

De "BlueMotion"-varianten (beschikbaar voor 80 % van het volledige gamma) zijn de momenteel meest milieuvriendelijke versies van de Volkswagen-modellen. Het merk bereidt voor de nabije toekomst eveneens de lancering van hybride wagens voor, alsook van volledig elektrische wagens of wagens die gebruik maken van alternatieve brandstoffen.

De "BlueMotion Attitude" heeft de invoerder ertoe aangezet om "Eco-Driving"-rijopleidingen te organiseren voor zijn klanten, alsook om fors te investeren in de optimalisering van de eigen infrastructuur. Het gaat daarbij om de installatie van zonnepanelen, van een verwarmingsinstallatie met warmtekrachtkoppeling en van systemen voor een betere verlichting van de werkplaatsen.

Meer informatie over de wedstrijd is vanaf heden beschikbaar op de website www.vwpolar.be

nood voor de redactie:
jean-marc.ponteville@dieteren.be
Tel. +32 (0)2 536 50 36

De Volkswagen-groep
De Volkswagen-groep, waarvan de hoofdzetel in Wolfsburg gevestigd is, is een van de grootste autofabrikanten ter wereld en is marktleider in West-Europa. Wereldwijd werken er ongeveer 329.300 mensen. In 2007 hebben de 8 merken van de Groep (het zijn er inmiddels 9) gemiddeld 17.023 voertuigen per dag gefabriceerd op 48 locaties en hebben ze, verspreid over 154 landen, 6,189 miljoen voertuigen geleverd. In 2007 bedroeg de omzet van de Groep 108,897 miljard euro.

De merken van de Volkswagen-groep zijn Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Nutzfahrzeuge (Volkswagen bedrijfsvoertuigen), Bentley, Bugatti, Lamborghini en Scania.

URL: http://www.vwpolar.be http://www.dieteren.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR