Gemeente Leeuwarden

Persbericht:

Makkelijker verhuizen in Leeuwarden

Nieuw Wonen Friesland en de gemeente Leeuwarden willen hun dienstverlening naar hun klanten steeds verder optimaliseren. In dat kader zijn er afspraken gemaakt over de verhuisaangifte. Met de invoering van deze afspraken hoeven huurders in de toekomst hun verhuizing voortaan enkel door te geven bij de woningcorporatie. In december 2007 werd hiervoor al een convenant ondertekend.

Verhuizing eenvoudig doorgeven

Huurders van Nieuw Wonen Friesland kunnen vanaf 1 september alle formele zaken rondom hun verhuizing bij één loket regelen en hoeven niet apart naar de gemeente voor een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie. Ook een aparte aangifte van de verhuizing bij de gemeente is niet meer nodig. Dit blijft echter wel tot de mogelijkheden behoren. Ook via het Digitale Loket van de gemeente Leeuwarden kan een verhuizing worden doorgegeven. Dit geldt niet voor het doorgeven van een vertrek naar het buitenland (emigratie) of een vestiging vanuit het buitenland.

Voordelen voor gemeente en woningcorporatie

Het convenant levert voordelen op voor de huurder, de woningcorporatie Nieuw Wonen Friesland en de gemeente Leeuwarden. In de eerste plaats is het een verbetering van de dienstverlening aan de gezamenlijke klanten. Een huurder kan vanaf nu bij Nieuw Wonen Friesland in één keer zijn inschrijving regelen. Voor de corporatie betekent het project onder andere een efficiënter proces rond het overeenkomen van een huurcontract. En voor de gemeente zorgt de veranderde werkwijze voor een juiste en actuele bevolkingsadministratie. Huurders hoeven tenslotte steeds minder vaak naar de balie Publiekszaken van de gemeente Leeuwarden.


---

Noot voor de pers,