Gemeente Valkenswaard



Cultuur-historische omgevingsinformatie via 0900-Brabant

Toeristen en recreanten kunnen vanaf 1 september met hun mobiele telefoon cultuur-historische omgevingsinformatie opvragen via 0900-Brabant.

Drie locaties in Valkenswaard
Op 23 interessante plekken in 6 gemeenten in Zuidoost-Brabant (waaronder Valkenswaard) zijn hiervoor blauwe bordjes met het VVV Mobiel logo en een locatienummer geplaatst. Na het bellen van het naamnummer en intoetsen van de locatiecode kan de gesproken omgevingsinformatie beluisterd worden. 0900-Brabant is het eerste VVV Mobiel project van de Regio-VVV Zuidoost-Brabant die in mobiele informatie een belangrijke peiler voor de toekomst ziet.

0900-Brabant
Hoe werkt het? Men belt het naamnummer 0900-Brabant en toets vervolgens de vier-cijferige locatiecode in die op het VVV Mobiel bord staat. Daarna beluistert men de gesproken informatie die bij die specifieke locatie hoort. Dit kan cultuur-historische informatie zijn over objecten bij de desbetreffende locatie, maar ook achtergrondinformatie over de plek zelf. De lengte van de informatie is gemiddeld 2 minuten per locatie en de kosten van 0900-Brabant bedragen 50 cent per minuut. Het project is mede mogelijk gemaakt door de SRE, REAP en de provincie Noord-Brabant.

Officiële lancering in Valkenswaard
Afgelopen vrijdag heeft burgemeester drs. A. Ederveen samen met Erik van Lith, directeur Regio VVV Zuidoost-Brabant het eerste VVV Mobiel bord in de gemeente Valkenswaard officieel onthuld. In Valkenswaard zijn de VVV Mobielborden te vinden op de Markt (voor de St. Nicolaaskerk), voor het Carolusgebouw en bij de Venbergse Watermolen.