Provincie Gelderland

Arnhem, 03-09-09

WAGENPARK OP AARDGAS VEEL GOEDKOPER

Provincie Gelderland geeft ondernemers gratis advies

De provincie Gelderland geeft 175 ondernemers gratis advies hoe zo snel mogelijk om te schakelen naar een 'groen' wagenpark. Het rijden op duurzame brandstoffen zoals aardgas draagt namelijk niet alleen bij aan een schone lucht: het is ook nog eens veel goedkoper dan het rijden op traditionele brandstoffen als benzine of diesel. De 175 gratis adviezen aan de wagenparkbeheerders in Gelderland is een onderdeel van de campagne FUELswitch. Doel van de campagne is zo snel mogelijk in Gelderland de overstap naar schone brandstoffen te realiseren.

Gedeputeerde klimaat en milieu Annelies van der Kolk:"Gelderland moet koploper worden in het rijden op schone brandstoffen. In de markt zijn veel initiatieven: schonere auto's en meer aardgastankstations. Maar het moet veel sneller en veel grootschaliger. We kunnen ons niet veroorloven om rustig af te wachten. Daarom nemen we als provincie de rol op van aanjager. Door te investeren in aardgastankstations in onze provincie én door ervoor te zorgen dat meer auto's op groene brandstoffen gaan rijden".

Een onafhankelijke adviseur bespreekt met de ondernemer de kansen voor groener én voordeliger rijden bij dat specifieke bedrijf. De adviseur beantwoordt alle vragen over het rijden op schone en duurzame brandstoffen, de voertuigen, het onderhoud en de tankstations. Ook ontvangt de ondernemer een advies op maat over zijn specifieke wagenpark en de financiële voordelen. Uiteraard hoort daar ook een berekening bij wat de milieu- en klimaatwinst is.

In Nijmegen kan al aardgas getankt worden. Vanaf begin volgend jaar zijn er ook in Arnhem, Apeldoorn, Ede, Zutphen, Doetinchem en Tiel tankstations voor het schone en goedkope aardgas. Ook in Harderwijk, Barneveld en Geldermalsen is het mogelijk op termijn aardgas te tanken. Alle provincies werken samen aan een landelijk dekkend netwerk van honderdtwintig aardgastankstations in 2011. Naast aardgas is ook bio-ethanol op steeds meer plaatsen aan de pomp verkrijgbaar.

Aanmelden
Gelderse ondernemers die duurzaam willen ondernemen én die een financieel voordeel willen kunnen zich aanmelden voor een gratis adviesgesprek over het rijden op aardgas, bio-ethanol of biodiesel, dat kan door de gegevens te mailen naar info@fuelswitch.nl. De medewerkers van FUELswitch nemen dan contact op om een afspraak te maken.

Meer informatie over het rijden op schone en duurzame brandstoffen, de voertuigen en de pompstations is te vinden op www.FUELswitch.nl. Hier kan ook berekend worden wat er kan worden bespaard door het rijden op schone en duurzame brandstoffen.