Ingezonden persbericht


NetJets Europe verkoopt 3000ste Private Jet Card

Europa's grootste zakelijke luchtvaartmaatschappij bereikt een belangrijke mijlpaal

Londen, woensdag 3 september 2008 NetJets Europe, Europa's grootste zakelijke luchtvaartmaatschappij, heeft de 3000ste Private Jet Card (PJC) verkocht. Deze mijlpaal onderstreept het succes van het Card-programma van NetJets Europe en markeert een belangrijk moment in het groeiproces dat het bedrijf doormaakt. De NetJets' Private Jet Card geeft klanten toegang tot de 154 toestellen tellende vloot van NetJets Europe, waardoor ze op een eenvoudige manier kunnen kennismaken met het beste dat de zakelijke luchtvaart heeft te bieden.

NetJets Europe introduceerde de NetJets Private Jet Card in 2002. Drie jaar later waren er al 1500 kaarten verkocht. De afgelopen twee jaar heeft het bedrijf nog eens 1500 Private Jet Cards aan de man gebracht, waarmee het totaal aantal uitkomt op 3000. Het feit dat 90% van de kaarthouders de kaart inmiddels heeft vernieuwd of deeleigenaar is geworden bewijst hoe populair het concept is.

Het bedrijf is er dit jaar wederom in geslaagd de groei te continueren, ondanks de verslechterde economische condities. Er zijn 150 nieuwe kaartklanten bijgekomen, waardoor de klantenbasis in deze categorie is toegenomen tot meer dan 870 Private Jet-kaarthouders. Zij maken meer dan de helft uit van NetJets' totale klantenbasis en zijn verantwoordelijk voor 23 procent van het vliegverkeer.

Mark Booth, voorzitter en CEO van NetJets Europe: Eenvoud is de sleutel tot het succes van de Private Jet Card. De kaart is daardoor perfect voor zakenmannen en -vrouwen die de voordelen van privévliegen - inclusief beveiliging op het allerhoogste niveau en een excellente uitvoering van de vlucht - willen ervaren."

Karlheinz Kögel, een Duitse ondernemer in de media- en toeristensector en CEO van reisorganisatie L'tur, is een nieuwe klant van NetJets en houder van de 3000ste Private Jet Card: "Onlangs heb ik mijn eerste Private Jet Card aangeschaft. Ik ben als bezitter van een Hawker 400XP bekend met privévliegen en maak geregeld zakenvluchten. De PJC geeft me meer flexibiliteit. Wanneer de actieradius van mijn eigen Hawker 400 onvoldoende is om mijn bestemming te bereiken, of als mijn toestel vanwege onderhoud niet beschikbaar is, kan ik eenvoudigweg NetJets bellen. Ik krijg toegang tot hun vloot en kan het vliegtuigtype kiezen dat aan mijn wensen voldoet. Eigenlijk is dat heel logisch."

De prijzen voor de Private Jet Card beginnen bij 131.000 voor 25 vlieguren in een licht vliegtuig (Citation Bravo/Hawker 400XP). De 25 uurs-kaart is de toegankelijkste manier voor klanten om de voordelen van zakelijk vliegen te ontdekken. Het verbaast NetJets niet dat bijna 20 procent van de kaarthouders kiest voor opwaardering tot de eigenaarstatus door een deel van een NetJetsvliegtuig te kopen.

De NetJets Private Jet Card biedt kaarthouders volledige flexibiteit. Klanten kunnen kiezen uit 150 vliegtuigen, die eigendom zijn van en worden onderhouden door NetJets Europe. De toestellen zijn gemiddeld net iets meer dan drie jaar oud en uiterlijk 24 uur na de aanvraag beschikbaar. Doordat NetJets Europe wereldwijd 5000 luchthavens aandoet, stelt de PJC kaarthouders in staat zo dicht mogelijk bij hun uiteindelijke bestemming(en) te komen.

Het concept van deeleigendom is in 1996 door NetJets Europe geïntroduceerd. Klanten kunnen een deel van een vliegtuig tegen een fractie van de kosten kopen, zonder verantwoordelijk te zijn voor onderhoud, stalling en het opleiden van piloten. Als eerste zakelijke luchtvaartmaatschappij die deze vorm van deeleigendom aanbiedt, blijft NetJets Europe een voorloper in de privé luchtvaartindustrie. Het succes van de Private Jet Card is een ander voorbeeld van het leiderschap van de maatschappij.



Ingezonden persbericht