Ingezonden persbericht


F-Secure biedt snelste bescherming in de online wereld

Rotterdam, 3 september 2008 F-Secure levert momenteel razendsnelle bescherming met een nieuwe, innovatieve serie beveiligingsproducten voor een veilig, online leven. De nieuwe Wellbeing 2009 IT-beveiligingsproducten voor consumenten gebruiken de kracht van een netwerk om nieuwe, onbekende risico s binnen een paar minuten afdoende te blokkeren. En dit alles overal ter wereld.

De F-Secure Wellbeing 2009-beveiligingsoplossingen bieden de snelste bescherming tegen nieuwe online bedreigingen en zetten een nieuwe standaard voor internetbeveiliging. Met de introductie van F-Secure DeepGuard 2.0-technologie beschermt het bedrijf de online wellbeing van consumenten beter dan ooit. Deze technologie herkent veilige en schadelijke software direct met behulp van een real-time beschermingsnetwerk. Klanten zijn beschermd via een service die sneller is dan alle eerdere technieken voor het blokkeren van nieuwe risico s. Verder identificeert deze oplossing schadelijke software veel accurater en gebeurt dit alles volledig automatisch. Zo hebben gebruikers er geen omkijken naar.

Als er nieuwe schadelijke programma s verschijnen, zal de eerste door F-Secure beschermde computer in het netwerk die het programma waar ook ter wereld signaleert, dit automatisch doorgeven aan de F-Secure Labs. Als bedreigingen herkend worden, biedt F-Secure binnen 60 seconden over de gehele wereld complete bescherming. Zodra een computer met deze technologie met het netwerk verbonden is, wordt deze automatisch beschermd tegen de nieuw ontdekte bedreiging. Dit is aanzienlijk sneller dan de traditionele manier waarbij virusdatabases updates verstuurd worden.

We zijn weer de eerste. Het is noodzakelijk om te blijven innoveren in de strijd tegen online criminelen. Zeker omdat zij steeds professioneler en efficiënter worden , zegt Pirkka Palomaki, Chief Technology Officer bij F-Secure Corporation. Als onze klanten verdachte programma s proberen te gebruiken, wordt de betrouwbaarheid meteen getoetst met onze servers. Dit gebeurt in een fractie van een seconde. Wij zijn momenteel de enige leverancier die zijn klanten een dergelijk hoog beveiligingsniveau kan bieden.

Online beveiliging is een belangrijk onderdeel voor de online gezondheid van consumenten omdat hun levens steeds verder verbonden raken met internet, mobiele netwerken en uiteenlopende digitale apparatuur. Om optimaal te functioneren, mogen computers en andere apparaten geen malware bevatten. Veilig online bankieren of winkelen is afhankelijk van een veilige computer en internetverbinding. Vertrouwelijke persoonlijke gegevens en waardevolle bedrijfsdata moeten beschermd worden tegen diefstal. Verder willen ouders hun kinderen beschermen tegen ongewenste inhoud op het Internet.

De F-Secure Wellbeing 2009 productreeks is een geavanceerde verzameling beveiligingsoplossingen waarmee consumenten maximaal profiteren van de voordelen van een connected life . Wellbeing 2009 bestaat uit:


· F-Secure Internet Security 2009


· F-Secure Anti-Virus 2009


· F-Secure Home Server Security 2009


· F-Secure Health Check


· Online Wellbeing portal

F-Secure Internet Security 2009 de snelste bescherming in de online wereld

F-Secure Internet Security 2009 is de nieuwe kwaliteitsstandaard voor de bescherming tegen de nieuwste online risico s die het internet en e-mail momenteel overspoelen. Met de unieke F-Secure DeepGuard 2.0-technologie introduceert het bedrijf het eerste real-time beveiligingsnetwerk. Daarmee biedt F-Secure Internet Security 2009 de snelste bescherming tegen nieuwe online bedreigingen.

Naast hoogwaardige beveiliging biedt F-Secure Internet Security 2009 ook aanzienlijke prestatieverbeteringen. De oplossing is sneller dan die van de concurrentie(*) op de gebieden waar het er het meest toe doet voor de consument. Enkele verbeteringen zijn de eenvoudige, automatische installatie in slechts 90 seconden en de snellere boot-up-, scan- en verwijdertijd. De vernieuwde Parental Control-optie is nu ook uitgerust met een tijdslot voor verbeterde controle op de online gezondheid van kinderen.

(*) De resultaten op basis van testgegevens van onafhankelijke testorganisatie AV-test.org (www.av-test.org) uit juli 2008. Gebaseerd op de gemiddelde prestaties van drie grote leveranciers van beveiligingsoplossingen voor consumenten.

Beschermende oplossingen

F-Secure Anti-Virus 2009 en F-Secure Home Server Security 2009 beschermen de privacy en content, en zorgen dat volwassenen en kinderen online veilig zijn. Deze producten zijn snel en eenvoudig te installeren en vragen minimale systeemcapaciteit. F-Secure Anti-Virus 2009 is uitgerust met de unieke F-Secure DeepGuard 2.0-technologie die het gedrag van programma s op een computer voortdurend monitort en schadelijke programma s direct herkent.

F-Secure Health Check is een nuttige online tool om eenvoudig te controleren of de geïnstalleerde software op een computer wel up-to-date is. Deze tool is gratis beschikbaar.

De Online Wellbeing portal biedt internetgebruikers extra waarde voor hun investeringen in beveiliging met specifieke inhoud, beveiligings- en productnieuws, en online tools.

Door het gebruik van de nieuwste digitale printtechnologieën, logistieke innovatie en 100% recyclebare materialen is de milieubelasting van Wellbeing 2009 minimaal.

F-Secure is in 2008 al twintig jaar actief als betrouwbare leverancier van beveiligingsoplossingen. In die tijd heeft het bedrijf een goede reputatie opgebouwd met geavanceerde technologische innovaties en ontwikkelingen, waardoor het vaak voorop loopt. Wereldwijd vertrouwen tientallen miljoenen mensen op F-Secure voor de bescherming van hun data, thuis, op kantoor of op mobiele apparatuur.

Over F-Secure
F-Secure Corporation beschermt consumenten en bedrijven tegen computervirussen en andere risico s bij het gebruik van internet en mobiele netwerken. De F-Secure-oplossingen zijn in abonnementsvorm beschikbaar via meer dan 170 internet service providers en mobiele operator-partners over de gehele wereld. Hiermee is F-Secure wereldwijd marktleider in zijn segment. De oplossingen zijn ook verkrijgbaar als licentieproducten via duizenden resellers. Het bedrijf heeft de ambitie om de meest betrouwbare leverancier van veiligheidssystemen op de markt te worden. Op die manier wil F-Secure het netwerkleven van computer- en smartphone-gebruikers eenvoudiger en veiliger maken. Dat is mogelijk doordat F-Secure sneller dan de concurrentie op nieuwe bedreigingen reageert. F-Secure is in 1988 in Finland opgericht en daar staat ook het hoofdkantoor. Het bedrijf is sinds 1999 genoteerd aan de Nordic Exchange Helsinki en is een van de snelst groeiende beursgenoteerde bedrijven in zijn marktsegment.

Het laatste nieuws over real-time virussen is toegankelijk via het weblog van het F-Secure Data Security Lab: www.f-secure.com/weblog.


- einde persbericht -

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht