Ingezonden persbericht


IFA 2008: Fujitsu Siemens Computers toont al zijn consumentenproducten

Fujitsu Siemens Computers presenteert de topproducten van dit jaar voor de noden van morgen

Maarssen, 3 september 2008 - Fujitsu Siemens Computers, de toonaangevende Europese infrastructuurleverancier, toont tijdens IFA (Hal 13) al zijn consumentenproducten in een stand, compleet in het zwart en wit: de look van zijn nieuwe 'core & shell designtaal'. Consumenten kunnen er op een oppervlakte van 650 vierkante meter kennismaken met de nieuwste topproducten en innovatieve oplossingen. Op IFA, de grote beurs voor consumentenelektronica, is voor het eerst heel het productaanbod in de nieuwe designtaal van Fujitsu Siemens Computers te bewonderen. Het unieke design in zwart en wit zorgt ervoor dat de notebooks, pc's, schermen en accessoires niet alleen technisch, maar ook esthetisch perfect op elkaar afgestemd zijn. Fujitsu Siemens Computers besteedt, dit jaar nog meer dan ooit, erg veel aandacht aan milieuvriendelijke IT voor de consument. van de stand komen opmerkelijke "groene" producten aan bod, zoals de eerste "zero watt" monitor, de SCENICVIEW P22W-5 ECO, en de tweede generatie van de populaire Green PC SCALEO Li .

Eerste consumentenproducten in een nieuwe designtaal

De AMILO 3000 Series oogt niet alleen mooi maar onderscheidt zich ook met een intuïtieve bediening en veel technische innovaties. Zo hebben de notebooks een morsbestendig toetsenbord dat de computer tegen vloeistoffen beschermt. Een ingebouwd bakje vangt tot 50 ccm vloeistof op en geeft gebruikers de tijd om hun gegevens op te slaan en de notebook uit te schakelen, zodat een ongelukje geen ramp wordt. Ook praktisch is de "silent mode", die het ventilatorgeluid sterk beperkt, zodat de gebruiker zich beter op zijn werk kan concentreren of ongestoord van een dvd of muziek kan genieten. Bovendien is elke AMILO-notebook van deze reeks uitgerust met een ingebouwde webcam en twee array microfoons - ideaal voor video chats. Het WLAN geeft overal toegang tot het internet, waar de gebruiker zich ook bevindt. Ook de BrilliantView-schermtechnologie is standaard: ze geeft een brede beeldhoek en de beste beeldkwaliteit, met LED-achtergrondverlichting.

De AMILO 3000 Notebook Series bestaat uit een uitgebreide reeks modellen.

Een notebook voor elke lifestyle

De AMILO L Notebooks zijn ontworpen als instapproduct voor prijsbewuste klanten met eenvoudige vereisten.

De AMILO P-notebooks zijn echte alleskunners voor gebruikers met oog voor entertainment. Twee blikvangers op IFA zijn de Pi 3525 en de Pi 3540. De AMILO Pi 3525, met een scherm van 15.4", BrilliantView technology en een batterijduur tot 3,5 uur, is ideaal voor mobiel gebruik. Het systeem garandeert een vlekkeloze connectiviteit met onder meer DVI-I, eSATA, USB 2.0, S/PDIF en een 15-in-1 kaartlezer. De AMILO Pi 3525 is perfect voor mobiele communicatie en multimedia entertainment, dankzij opties zoals een ingebouwde webcam of een SuperMultiFormat dvd-brander. Bovendien maken de geavanceerde Intel® Mobile-processortechnologie en een externe NVIDIA® grafische kaart met 256 MB Video RAM de AMILO Notebook Pi 3540 perfect voor filmfans en gamers: de HDMI-interface met ondersteuning voor HDCP brengt de hits uit Hollywood naadloos over naar flatscreens en monitors.

De compacte, veelzijdige en krachtige AMILO S Notebook is de oplossing bij uitstek voor de moderne pendelaar en reiziger. Met de AMILO Notebook Si 3655 presenteert Fujitsu Siemens Computers op IFA een waardige opvolger van zijn 13.3" notebooks voor de consument, met een gewicht van slechts 2,3 kg en een batterij die tot 4,5 uur meegaat.

Het gamma van de AMILO-notebooks wordt afgerond door de X Series, speciaal gemaakt voor fans van multimedia en voor gebruikers die krachtige graphics nodig hebben.

Extravagante computerkracht voor thuis

Net als de notebooks zijn de AMILO-desktops ontworpen voor de meest uiteenlopende behoeften van de klanten. De AMILO S Desktop Series, met een compacte behuizing in het nieuwe core & shell design, mikt vooral op de liefhebbers van kleine computers. Deze kleine desktop, met slechts 8 liter volume, is uitgerust met geavanceerde chipsets en de modernste processortechnologie. Zijn standaard ingebouwde WLAN en "silent mode" maken hem bij uitstek geschikt voor het thuiskantoor.

De AMILO L Desktop Series is met zijn vele functies de oplossing voor het hele gezin. Op het internet surfen, digitale foto's en video's bewerken, cd's en dvd's branden:.de AMILO L is een universele, krachtige multimedia pc voor pa, ma en de kinderen.

De AMILO P Desktop Series mikt op de fans van multimedia en games: een zwaargewicht met topprestaties voor werk en amusement. Deze superieure reeks voldoet aan de hoogste eisen van gamers en surfers en is zelfs een buitengewoon efficiënt alternatief voor het thuiskantoor.

De AMILO-monitors: de toekomst in beeld

De AMILO-monitors spreken dezelfde nieuwe designtaal als de desktops en de notebooks. De AMILO XL-schermen zijn op de eerste plaats ontworpen voor multimediagebruikers. De AMILO SL-reeks is de all-round oplossing voor de zelfstandige professional en de kleine KMO, terwijl de modellen van de AMILO L-reeks op de prijsbewuste consument mikken.

Green Corner

Fujitsu Siemens Computers heeft dit jaar in Hal 13 een "groene hoek" ingericht waar het zijn extra milieuvriendelijke producten toont. Naast de energiezuinige SCALEO Li 2410 Green Edition desktop, die aan alle vereisten van de Blue Angel-, Nordic Swan- en Energy Star 4.0-normen voldoet, kunnen bezoekers er de nieuwe, innovatieve "zero watt" monitor bewonderen.

De grote troef van de P22W-5 ECO-monitor is de unieke manier waarop hij energie bespaart; met een druk op de "ECO"-knop verbruikt de monitor nul watt stroom.

Een fantastische show voor iedereen

Naast zijn nieuwste producten en oplossingen presenteert Fujitsu Siemens Computers een boeiend entertainmentprogramma op een podium van 70 vierkante meter. Een stipte choreografie en adembenemende illusies: professionele trapezisten, acrobaten en dansers. De bezoekers van de beurs kunnen ook elke dag deelnemen aan tombola's met mooie prijzen.

Meer informatie over IFA 2008 en Fujitsu Siemens Computers vindt u op:

http://www.fujitsu-siemens.de/home/aktionsangebote/ifa_2008/index.html ; Voor beeldmateriaal bezoekt u de fotoserver: http://www.fsc-mediaserver.com/fsc-photoserver.


- einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese IT-fabrikant en de marktleider in Duitsland. Met zijn strategische nadruk op innovatieve mobiliteit en producten, diensten en oplossingen voor dynamische datacenters, levert het bedrijf een uniek assortiment van producten en diensten, van notebooks en desktops tot servers en oplossingen en diensten voor de IT-infrastructuur. Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Zijn dienstendivisie is in 170 landen actief. Het bedrijf doet zijn voordeel met de globale samenwerking en het innovatievermogen van zijn twee aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG. De nadruk ligt op de specifieke vereisten van de klanten, van grote tot kleine of middelgrote ondernemingen of privégebruikers. Fujitsu Siemens Computers is lid van het United Nations Global Compact Initiative.

Voor meer informatie over sociaal verantwoord ondernemen, bezoekt u: www.fujitsu-siemens.nl. Hier vindt u ook ons videoplatform met nieuws en achtergrondinformatie.

PR-contactpersonen:

Christiene Bouwens

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091

Telefax: +31 (0)346-550152

E-mail : christiene.bouwens@fujitsu-siemens.com

Marenthe de Nijs

PRima!

Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)172-479607

E-mail: marenthe@primacommunicatie.nl