Ingezonden persbericht


Persbericht Gemeente Doesburg

Datum: 3 september 2008

Structuurplan Beinum West

Op 2 september 2008 heeft het college kennis genomen van de ingebrachte zienswijzen op het ontwerp van het structuurplan voor Beinum West en ingestemd met de beantwoording. Het college stelt de raad voor om het structuurplan vast te stellen.

Op 13 mei 2008 heeft het college het ontwerpstructuurplan Beinum West vastgesteld, waarna het ontwerp vanaf 20 mei 2008 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage heeft gelegen. Gedurende deze termijn zijn 27 zienswijzen binnengekomen. In de "nota zienswijzen ontwerp structuurplan Beinum West" zijn alle reacties samengevat en voorzien van een beantwoording. De nota en het voorstel aan de gemeenteraad zijn terug te vinden op de website van de gemeente.

Er ligt een relatie met het verlengen van het voorkeursrecht. Op 20 mei jl. heeft het college op basis van het ontwerpstructuurplan besloten om het voorkeursrecht gedurende vijf maanden te verlengen. Tegen het vestigen van het (tijdelijk) voorkeursrecht zijn geen bezwaren ingediend. Daarom stelt het college de raad ook voor in te stemmen met het vestigen van voorkeursrecht op een aantal percelen in het plangebied Beinum West.

Het structuurplan heeft betrekking op het gebied globaal gelegen tussen de IJssel, N338 en de bestaande bebouwing van de wijk Beinum. Het plan geeft de hoofdlijnen aan van de toekomstige ontwikkeling in het gebied, waarbij de gedachten uitgaan naar een invulling met woningbouw. Uitgangspunt is een fasegewijze ontwikkeling van de woningbouw al naar gelang de behoefte. Deze behoefte is op basis van de woonvisie vooralsnog bepaald op 200 woningen tot 2020. De bestaande agrarische bedrijvigheid maakt stapsgewijs plaats voor woningbouw of blijft gehandhaafd.

Einde persbericht.



Ingezonden persbericht