Ingezonden persbericht


BackupAgent betreedt zorgsector door samenwerking met PharmaPartners

Delft, 3 september 2008 BackupAgent gaat een samenwerking aan met PharmaPartners, een ICT-dienstverlener die informatiesystemen ontwikkelt, verkoopt en onderhoudt voor (ziekenhuis)apothekers, huisartsen en gezondheidscentra. De samenwerking voorziet onder andere in de aanpassing van de BackupAgent-software en de integratie daarvan met de software van PharmaPartners. Zo ontstaat een krachtige backup-oplossing voor zorgverleners.

De BackupAgent-software is vanaf nu standaard geïntegreerd met de ASP-oplossing (Application Service Provider) van PharmaPartners. Dit zorgt ervoor dat zo n 3.000 Nederlandse zorgverleners hun papieren dossiers na inscannen automatisch kunnen opslaan op een centrale locatie. Het grote voordeel hiervan is, dat het niet langer nodig is om medische gegevens van patiënten te bewaren in huisartsenpraktijken of apotheken. Dataverlies door brand of diefstal wordt hiermee voorkomen. Daarnaast voldoen zorginstellingen op dit vlak aan de eisen van een Goed Beheerd Zorgsysteem van het Nationaal ICT Instituut in de Zorg. Alleen zorginstellingen waarvan de systemen aan deze eisen voldoen, kunnen gebruikmaken van de landelijke ICT-voorzieningen.

Marcel Breeman, directeur Operationele Zaken bij PharmaPartners: Dankzij de integratie van onze software met die van BackupAgent kunnen we onze klanten de meest betrouwbare, snelle en veilige opslagmethode bieden. In de zorgsector is dat van cruciaal belang.

Voor BackupAgent is de samenwerking met PharmaPartners de perfecte kans om toe te treden tot de zorgsector , zegt Roland Sars, Director Marketing & New Business Development bij BackupAgent. Met onze expertise en ervaring op het gebied van veilige en betrouwbare dataopslag zijn wij een ideale zorgpartner. Wij kijken ernaar uit dat veel zorginstanties aan de slag gaan met onze software en zullen continu blijven werken aan het perfectioneren van backup-software voor de zorgsector.

####

BackupAgent

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf BackupAgent is enkele jaren geleden opgericht en in de afgelopen periode uitgegroeid tot een professionele, internationale organisatie. BackupAgent levert een kant-en-klare oplossing voor automatische online en lokale backup en recovery van bedrijfsdata. Het management van BackupAgent is een combinatie van Delftse innovatie en IT-veteranen. Backup is een vertrouwensproduct en volgens BackupAgent geldt dat net zo goed voor de organisatie achter de oplossing. Om die reden zijn ondersteuning en service voor BackupAgent even belangrijk als productkwaliteit. Dit uit zich bijvoorbeeld in installatie- en onderhoudsservices door gespecialiseerde technici na aanschaf. Maar ook in de mogelijkheid van dagelijkse monitoring van backups.