Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Verras de klant' als centraal thema

Inschrijving 'Dé werkplaats van Nederland' start woensdag 3 september

Auto-, truck- en schadeherstelbedrijven kunnen zich vanaf woensdag 3 september weer massaal inschrijven voor de wedstrijd 'Dé Werkplaats van Nederland in hygiëne, representatie, milieu & veiligheid'. Initiatiefnemer Lavans B.V. wil hiermee de aandacht vestigen op het belang van een schone, representatieve, veilige en milieuvriendelijke werkplaats. 'Dé Werkplaats van Nederland' staat dit jaar in het teken van het verrassen van de klant. Een thema waar tijdens de wedstrijd op diverse manieren invulling aan wordt gegeven. Dit jaar vindt de spannende strijd voor de derde keer plaats en de nieuwe editie is hard op weg het succes van vorig jaar te overtreffen. Na speciale voorinschrijvingen in het voorjaar hebben zich al ongeveer honderd werkplaatsen aangemeld.

De inschrijvingsperiode loopt van woensdag 3 september tot en met vrijdag 10 oktober via www.dewerkplaatsvannederland.nl. Hiervoor moeten de auto- en truckbedrijven wel zijn aangesloten bij de BOVAG en de schadeherstelbedrijven bij Focwa. Na een gratis en onafhankelijke auditering door ViaNorm én een juryronde wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de spectaculaire Award-uitreiking op woensdag 28 januari 2009.

"Deze wedstrijd heeft de inrichting, representatie, hygiëne, milieu & veiligheid van de werkplaats op de kaart gezet in de branche. De winst leverde ons veel publiciteit op. We hebben veel aandacht gekregen in de regionale kranten én op televisie. En dat levert weer veel positieve reacties op van klanten. Ook is de motivatie van het personeel erg gestimuleerd", stelt Marcel Bekkers, werkplaatschef ASV Automobielbedrijven, de winnaar van vorig jaar.

Spectaculair prijzenpakket
"Vanuit alle kanten hoor ik signalen dat de wedstrijd leeft in autobranche", benadrukt Walther van der Meer, Nationaal Accountmanager Automotive Lavans b.v. "Dit jaar wilde vele partijen meewerken aan een succesvolle wedstrijd. Het prijzenpakket is dan ook sterk gegroeid. Naast de bekende eeuwige roem en prestigieuze Lavans wisseltrofee zijn er veel prijzen te verdelen bij de wedstrijd. Alle wedstrijddeelnemers krijgen in ieder geval een gratis logomat van 'Dé Werkplaats van Nederland' tijdens de wedstrijdperiode."

Voor de winnaar:
o Een volledig verzorgd luxe kartarrangement bij Hezemans Indoor Karting (www.hezemans.nl/karting). o Een bezoek aan een FIA-GT race op een circuit in België of Duitsland in 2009 (afhankelijk van het raceprogramma) verzorgd door Hezemans Indoor Karting. o Een opleidingscheque van Innovam (www2.innovam.nl) ter waarde van 1.000 euro. o Een cheque van 2.500 euro van Stokvis Equipment (www.stokvis-equipment.nl) om vrij te besteden aan werkplaatsinrichting. o Een cheque van Toolspecial (www.toolspecial.com) voor werkplaatsgereedschap ter waarde van 6.000 euro.

Voor de nummer 2 t/m 5:
o Toolspecial verdeelt onder de top 2 t/m 5 4.000 euro aan cheques voor werkplaatsgereedschappen.

Voor de gehele top 10:
o Heiwegen Consultancy (www.heiwegen.nl) geeft de finalisten 1.000 euro korting op hun mediakosten bij een Werving & Selectietraject.

Nieuw jurylid
ViaNorm verzorgt de auditering in de voorronde. Hun onderzoekspunten zijn dit jaar uitgebreid met extra vragen die specifiek ingaan op de werkplaatsinrichting. Rondom de jaarwisseling wordt bekend welke tien werkplaatsen doorgaan naar de finaleronde. Zij worden bezocht door een jury, bestaande uit de business partners en onafhankelijke branchepartijen. Nieuw dit jaar is dat ASV Automobielbedrijven uit Veghel als winnaar van de vorige editie voor één jaar toetreedt tot de jury. Hiermee breekt de organisatie de strijd voor dit jaar open. Een nieuwe winnaar is dus gegarandeerd.

De voortvarende ontwikkeling van 'De Werkplaats van Nederland' wordt ook onderkend door de partners. Innovam, Stokvis Equipment, Heiwegen Consultancy en ViaNorm zijn wederom hoofdbusiness partner. Naast de hoofd businesspartners en ASV Automobielbedrijven nemen Hezemans Indoor Karting, Toolspecial, IVA-Driebergen, OSB, ArboNed en R&B Milieu Advies zitting in de jury voor de finaleronde.

Lavans
Lavans is reeds 80 jaar een professionele dienstverlener op het gebied van bedrijfskledingbeheer, sanitairhygiëne, vloerhygiëne, ruilpoetsdoeken en waterkoelers voor de sectoren automotive, food, chemie, metallectro, retail en logistiek. Lavans is met 200 medewerkers actief in heel Nederland vanuit de distributiecentra in Apeldoorn, De Meern, Hoogeveen, Roosendaal, Rotterdam en Amsterdam. Centraal in Helmond bevinden zich de productie, reiniging, logistiek en productontwikkeling.

EINDE BERICHT