Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Augustus

* | 1e fase Vrijburgh in verkoop


1e fase Vrijburgh in verkoop

De kavelverkoop is gepland op 3 september aanstaande.

Na de eerste informatiebijeenkomst in juni jl. is de daadwerkelijke verkoop van de vrije kavels in Vrijburgh nu echt aanstaande. De kavelverkoop is gepland op 3 september aanstaande. Als dat nodig is, wordt er geloot.

De 46 vrije kavels liggen in het noorden van het nieuwe bestemmingsplan (zie het gekleurde vlak op bijgaande kaart). Het gebied is bouwrijp gemaakt.
Ondertussen zijn ook de 12 straatnamen van de nieuwe wijk vastgesteld. De nieuwe wijk krijgt straten die genoemd zijn naar weidebloemen en - planten: de ontsluitingsweg vanaf enerzijds Nijtap en anderzijds de rotonde Folgeralaan gaat Duizendblad (Skieppegerf) heten. De kavels die de gemeente binnenkort gaat verkopen liggen aan ondermeer Paardebloem (Hynsteblom), Zilverschoon (Sulverblêd) en Speenkruid (Bûtergieltsje). In de eerste fase wordt ook projectmatig gebouwd aan de straten Penningkruid (Peinjekrûd), Kamille (Kammelle) en Fluitekruid (Piipkrûd).
In een volgende 2e fase worden de straten Pinksterbloem (Pinksterblom), Zevenblad (Hoannepoat), Boterbloem (Bûterblom), Akkerdistel (Finnestikel) en Weegbree (Weversblêd) ontwikkeld.

Inmiddels hebben zo'n 200 potentiële kavelkopers belangstelling getoond voor de eerste fase. Wilt u ook nog een informatiepakket over de aanstaande kavelverkoop ontvangen? Dat kan! Bel met de gemeente of mail naar gemeente@smallingerland.nl en geef dan in de onderwerpregel aan dat u geïnteresseerd bent in 'Kavels Vrijburgh'. Vergeet ook niet uw adresgegevens te vermelden.