Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tentoonstelling 100x Rietveld in Bibliotheek Rotterdam

In de Centrale Bibliotheek Rotterdam is vanaf woensdag 3 september '100x Rietveld' te zien, een tentoonstelling met 100 meubels van Gerrit Rietveld op schaal 1:3. De tentoonstelling wordt donderdag 4 september om 16.00 uur geopend door Ries Seijler, achterkleinzoon van Rietveld en een van de initiatiefnemers van het bedrijf Rietveld by Rietveld.

Gerrit Thomas Rietveld (1888-1964) is wereldberoemd door één huis, het Rietveld-Schröderhuis, en één stoel, de rood-blauwe 'Rietveld' stoel. Toch zijn er meer dan 100 huizen van hem gebouwd en heeft hij ruim 350 meubels ontworpen. Voor '100x Rietveld' zijn die meubelontwerpen geselecteerd die zich onderscheiden door hun kleurgebruik en hun ruimtelijke en constructieve originaliteit. Ook worden er modellen getoond van ontwerpen waarvan het origineel verloren is gegaan of die nooit zijn gemaakt. Doordat alle modellen op schaal 1:3 zijn gemaakt, was het mogelijk gebruik te maken van de originele materialen en zijn de originele verbindingen toegepast.

De tentoonstelling is ontworpen en gemaakt door Harry Hoek, bekend van onder andere de tentoonstellingen 'Kleerhangers' en '2000x dick', een tentoonstelling met de boekomslagen van Dick Bruna waarmee Hoek in 2007 veel succes oogstte.

'100x Rietveld' is tot en met 30 september 2008 tijdens openingstijden van de Centrale Bibliotheek te bezichtigen.

Tentoonstelling: 100x Rietveld

Datum: 3 t/m 30 september 2008

Plaats: Centrale Bibliotheek, hal begane grond, Hoogstraat 110, Rotterdam

Toegang & tijd: gratis te bezoeken tijdens openingstijden

www.bibliotheek.rotterdam.nl


---

Noot voor de redacties:

(