Gemeente Voorschoten

in uw wijk

Discussieer mee over het groen in uw wijk

20080815gsp De gemeente is op zoek naar geïnteresseerde bewoners die op 3 september willen deelnemen aan een workshop over een nieuw groenstructuurplan voor Voorschoten. Bewoners met een `brede kijk', mensen die graag meedenken over wat goed gaat en wat beter kan met het groen in hun wijk.

Groenstructuurplan
In samenwerking met bureau Alle Hosper heeft de gemeente onlangs een start gemaakt met de actualisatie van het groenstructuurplan `Zeven sferen: één landschap' uit 1994. Het nieuwe groenstructuurplan zal met name ingaan op het groen in de woonomgeving, omdat voor het landschap rondom Voorschoten onlangs al beleid is vastgesteld. De gemeente wil graag ideeën uit de Voorschotense samenleving naar boven krijgen over hoe inwoners het groen in Voorschoten beleven, gebruiken of graag zien.

Workshop
Onderwerpen die in de workshop aan bod komen, zijn: bruikbaarheid van het groen, groene verbindingen naar buiten toe, spelen in het groen, hondenuitlaat en eventuele verkoop van groen(stroken). De workshop heeft een raadplegend en discussierend karakter. Het maken van concrete keuzes of afspraken is in dit stadium nog niet aan de orde.

Wijken
Voor 3 september zijn reeds groene belangenorganisaties uit Voorschoten uitgenodigd. Ook heeft de gemeente verschillende wijkorganisaties benaderd. Zo vertegenwoordigt Vereniging Centrumbewoners de inwoners van het centrum. Heeft u als centrumbewoner een wens of idee, richt u zich dan tot de vereniging. Voor Noord-Hofland, Adegeest, Nassauwijk, Bloemenwijk, Boschgeest, Dobbewijk, Starrenbrug I, Starrenbrug II, Bijdorp, Vlietwijk en Krimwijk zoekt de gemeente bewoners die ideeën voor deze wijken naar voren willen brengen.

Aanmelden
Wilt u namens een van de wijken aanschuiven op 3 september van 19:30 tot 22:00, dan kunt u zich aanmelden met een e-mail aan groenplan@voorschoten.nl. Wilt u daarbij uw naam- en adresgegevens vermelden, de betreffende wijk en een korte toelichting waarom u graag deel zou willen nemen. U kunt zich aanmelden tot woensdag 27 augustus. Uiterlijk 28 augustus worden alle aanmeldingen van een reactie voorzien. Geen e-mail? Belt u dan naar het gemeentehuis: 071 5600 600.
* 15 augustus 2008