Gemeente Utrecht

PERSBERICHT

21 augustus 2008

Kinderen uit Vleuten-De Meern leggen gemeenteraad hun ideeën voor

Op 3 september brengt de gemeenteraad weer een bezoek aan Vleuten-De Meern. Het thema van het bezoek is: 'Mijn idee staat!'. In de theaterzaal van de Weide Wereld in Vleuterweide vertellen leerlingen uit de hoogste groepen van de basisscholen in Vleuten-De Meern hun ideeën om hun wijk leuker, veiliger en gezelliger te maken. Het idee dat als beste uit de bus komt, wordt in het echt gerealiseerd.

Hoe kan de wijk leuker, veiliger en gezelliger worden voor kinderen? Met deze vraag in het achterhoofd zetten de leerlingen uit groep 7 en 8 van alle basisscholen in Vleuten-De Meern hun ideeën op papier. Tijdens het halfjaarlijks werkbezoek dat de gemeenteraad brengt aan de wijk vertellen ze de raad over hun idee. De twee plannen die door de jury tot beste plan worden uitgeroepen worden door de gemeente gerealiseerd.

De kinderen bieden de raad een inkijkje in hun belevingswereld en vertellen hoe ze hun leef- en speelomgeving waarderen. Deze bagage is voor de gemeenteraad relevant om de belangen van kinderen te kunnen afwegen en goede besluiten te kunnen nemen. Twee gespreksleiders voeren drie groepsgesprekken met groepjes kinderen over het beste idee van hun school. Klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes zitten in het publiek om hen aan te moedigen. Een heuse jury beoordeelt na afloop welke twee ideeën in het echt zullen worden uitgevoerd.

Alle tekeningen met ideeën, ongeveer 250 stuks in totaal, worden tentoongesteld in de Weide Wereld. Voor aanvang en na afloop van het programma in de theaterzaal is er voor alle aanwezigen gelegenheid om langs de tekeningen te lopen om ze te bekijken.

Het programma duurt van 15.00-17.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur). De middag wordt informeel afgesloten met een hapje en een drankje.

Programma

14.45 uur Inloop

15.00 uur Inloop zaal

15.15 uur Opening bijeenkomst door dagvoorzitter Yvonne Wesselink

15.25 uur Gespreksleiders Liliane en Maarten stellen zich voor

15.30 uur 1e gespreksronde met kinderen

16.00 uur 2e gespreksronde met kinderen

16.30 uur 3e gespreksronde met kinderen

17.00 uur Jury trekt zich terug om zich te beraden

17.05 uur Bekendmaking prijswinnaars en ondertekening oorkonde winnende plan

17.10 uur Slotwoord door Kees Verhoef, lid van de gemeenteraad

17.15 uur Einde programma in theaterzaal. Hapjes en drankjes in De Parasol.

18.00 uur Einde bijeenkomst

Locatie

De Weide Wereld, Teunisbloemlaan 50 in Vleuterweide.