Ingezonden persbericht


Winnend filmpje 'Utrecht over Utrecht' in stadhuis

De winnaar van de Helden Award van het cinema- en literatuurfestival 'Utrecht over Utrecht', het filmpje 'Dierenliefde', is te zien in het stadhuis. De jury van het festival, dat plaatsvond op 15 juni in het Louis Hartlooper Complex, koos deze winnaar onder meer op grond van zijn heldenstatus.

Het Festival 'Utrecht over Utrecht' had als thema 'Beleef Utrecht door de ogen van de deelnemers'. De bijna tweehonderd inzendingen van, over en voor Utrechters, jong en oud, vormen het hart van dit jaarlijkse festival. Tamara Bryk, Daphne van de Blink, Dajo Steendam en Chamel Ahmed maakten een grappig en mooi filmpje over de dierenliefde van de heer Slinkers uit de Notebomenlaan. Ze wonnen er de Helden Award mee, een prijs bestemd voor inwoners van Utrecht met 'bijzondere talenten, verregaande ambities of inspirerende ideeën', passend binnen het Utrechtse Heldenjaar. De prijs werd uitgereikt door de juryvoorzitter van 'Utrecht over Utrecht', burgemeester Aleid Wolfsen. De prijs is een vertoning in het stadhuis, zodat alle Utrechters het filmpje kunnen bekijken. Deze presentatie is gratis te bekijken gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) van woensdag 3 tot en met donderdag 25 september 2008.

Nieuwe Utrechtse Helden - Het Heldenjaar
Utrecht is een bijzondere stad vol vindingrijke mensen. De stad biedt ruimschoots de ruimte aan inwoners met bijzondere talenten, verregaande ambities of inspirerende ideeën. Iedereen kent wel een van deze hedendaagse helden. Denk aan die goede buur, dat betrokken clubje vrienden, die fanatieke sporter of dat creatieve talent. Zij zorgen ervoor dat 'ons statsie' een unieke stad is en blijft waar het steeds beter wonen, werken en studeren is. Zij zijn een onmisbaar ingrediënt in de samenleving waar Utrecht trots op is. Deze helden verdienen een podium en dat is er nu met het Utrechtse Heldenjaar. Op een website komen deze helden samen en iedereen kan hier zijn of haar held aanmelden voor de heldengalerij. Op veel evenementen in 2008 is ons heldendetectiveteam op zoek naar echte Utrechtse helden. Zoals op de Kleine Parade, het Festival of Games, Utrecht Over Utrecht, de Sport Experiences en No Label, het eendaagse festival voor jonge kunstenaars uit diverse culturen. Maak 2008 tot een waar Utrechts Heldenjaar! Meld jouw held!