Gemeente Beverwijk


26-08-2008

Dieren in beweging! in Beverwijk

De BaakBelevenissen van de maand september staan in het teken van beweging. Aanleiding daarvoor zijn de recent gehouden Olympische spelen. Daar worden allerlei sporten beoefend zoals hardlopen, hoogspringen, verspringen en zwemmen. Wil je meer weten over het voortbewegen van dieren? Kom naar dan op woensdag 3 september tussen 13.00 - 16.00 uur naar kinderboerderij en NME-centrum De Baak.

Bewegen kan op veel verschillende manieren. In sommige sporten gaat het bijvoorbeeld om snelheid, in andere om kracht, behendigheid of tactiek. Maar hoe is dat in de dierenwereld? Hoe bewegen dieren zich? Wat kunnen dieren allemaal? Hoe doen ze dat? Op die vragen proberen we met allerlei activiteiten een antwoord te geven. De meeste activiteiten zijn buiten en in het gras, dus trek kleren aan die vies mogen worden, zeker als het nat is buiten. Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs tijdens de BaakBelevenissen; de toegang is gratis.

De Baak organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen in Beverwijk en omgeving. Daarnaast zijn er iedere eerste woensdag van de maand BaakBelevenissen voor jong en oud. Kinderboerderij en NME-centrum De Baak is gevestigd aan de Westerhoutweg 18 in Beverwijk. Informatie is terug te vinden op www.beverwijk.nl