Evangelische Omroep

Hilversum, 2 september 2008

NIEUW EO-PROGRAMMA OP UW GEZONDHEID

Chaterine Keyl binnenstebuiten onder de scan

Op uw gezondheid, 3 september woensdag- en vrijdagavond, 19.55 uur, Nederland 2

Tast cola je tandglazuur aan? En kun je medicijnen net zo goed via internet kopen? Vanaf woensdag 3 september zijn gezondheidsfabels niet meer veilig. In het nieuwe studioprogramma Op uw gezondheid rekent presentator Bert van Leeuwen voor eens en altijd af met de (on)zin van hardnekkige beweringen rondom voeding, medische zaken, lifestyle, hygiëne en beweging. Twee keer per week komt Op uw gezondheid met verrassende antwoorden.

Openbare Toiletten
In deze eerste aflevering test 'Op uw gezondheid' de hoeveelheid bacteriën in de openbaar toiletten. Zijn ze echt zo smerig als we vaak denken? Met de verborgen camera zijn diverse beruchte locaties als wegrestaurants, tankstations en toiletten in warenhuizen bezocht. De genomen monsters leveren opzienbarende resultaten op en worden toegelicht door microbioloog Rijkelt Beumer van de Wageningen Universiteit.

Ontbijtproducten
Is de oude vertrouwde boterham nu echt het beste ontbijt? In de supermarkten verschijnen steeds vaker nieuwe vervangende ontbijtproducten op de schappen en in het koelvak. Hoe gezond zijn en kunnen ze onze boterham echt vervangen? 'Op uw gezondheid' dietiste Elly Kaldenberg geeft het verlossende antwoord en behandelt ook andere feiten en fabels die er bestaan over het ontbijt.

Catherine Keyl onder de scan
Elke aflevering volgt Op uw gezondheid een bekende Nederlander die een total bodyscan ondergaat. In deze aflevering is dat Catherine Keyl. Ze is benieuwd of de onderzoeken kunnen aantonen of ziektes die in haar familie voorkomen ook invloed hebben op haar eigen gezondheid. Catherine vertelt hier openhartig over en wacht dan ook gespannen op de resultaten die alle onderzoeken hebben opgeleverd.

Testpanel
Kijkers kunnen zich opgeven voor een test en in iedere uitzending reageren op een stelling, zoals: 'Van de computer krijg je RSI', 'In het donker lezen is slecht voor je ogen', of 'Contact met vuil verhoogt de weerstand van je kind'. Feit of fabel? Kijk voor meer informatie binnenkort op www.eo.nl/opuwgezondheid


---

Noot voor redactie,