Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Toshiba introduceert nieuwe ZF-serie met 's werelds eerste geïntegreerde beeldversterkingstechnologie


· Toshiba's unieke Resolution Plus upscalingtechnologie debuteert in nieuwe serie boordevol functies

· Beeldversterking via krachtige Cell-processor, zodat SD-beelden met bijna HD helderheid weergegeven kunnen worden

· Supersmalle beeldlijst van 20 mm en stijlvol, strak exterieur brengen Picture Frame concept van Toshiba op een hoger niveau

Amersfoort, 3 september 2008 - Exalto N.V. presenteert de nieuwste aanvulling op zijn assortiment Toshiba LCD-TV's voor 2008: de nieuwe REGZA ZF-serie, de eerste TV's ooit met geïntegreerde mogelijkheden voor opwaartse beeldconversie.

De REGZA ZF-serie is het debuut van Toshiba's innovatieve Resolution Plus technologie, die een Cell-processor gebruikt om gedetailleerdere beelden te krijgen. Dankzij uiterst geavanceerde beeldversterkingstechnieken worden SD-bronnen gescand en opwaarts geconverteerd naar bijna HD-kwaliteit, wat scherpere beelden met meer details oplevert. De resultaten zijn echt indrukwekkend, met een aan high-definition grenzende beeldkwaliteit.

"Hoewel de ontwikkeling van de beeldweergave- technologie sterk vooruitgaat, worden consumenten momenteel beperkt doordat er te weinig ongecodeerde HD content beschikbaar is," zei Laura Holian van Toshiba. "De meeste TV-uitzendingen worden nog altijd in standaard-definitie bekeken en zijn meestal sterk gecomprimeerd. Met Resolution Plus kunnen we consumenten de mogelijkheid bieden om alles wat ze willen bekijken (uitzending, standaard DVD enz.) direct te upgraden naar bijna HD-kwaliteit. Het uiteindelijke beeld is aanzienlijk beter van kwaliteit en we zijn heel enthousiast over de voordelen die deze technologie kan bieden."

Toshiba's Resolution Plus gebruikt de ingebouwde verwerkingscapaciteit om de beelddefinitie te vergroten en de beeldranden te verbeteren door middel van correlatie met de beelden ernaast. Een krachtige processor kan de gebieden naast een beeld beoordelen door herkenning van gelijkaardige golfvormen en kan pixel-informatie combineren om de randscherpte te versterken en de waargenomen diepte en structuur van het uiteindelijke beeld te verbeteren. Dit zorgt voor een scherper beeld, met alles bij elkaar meer definitie.

Vanwege hun krachtige specificaties over de hele linie zijn de modellen uit de nieuwe REGZA ZF-serie Toshiba's meest geavanceerde LCD-TV's tot nu toe. Naast Resolution Plus hebben ze Active Vision M100 HD 100Hz beeldverwerking met 5:5 pulldown sequencing, waarmee Toshiba marktleider is. Door invoeging van een tussenbeeld tussen de frames verdubbelt Active Vision M100HD de vernieuwingssnelheid van het totale beeld, waardoor de indrukwekkende beeldkwaliteit wordt aangevuld met geavanceerde mogelijkheden om bewegingen extra vloeiend weer te geven.

Alle modellen uit de nieuwe ZF-serie hebben 1920x1080p Full HD panelen, met volledige ondersteuning voor beelden die in de originele frequentie van 24 fps zijn opgenomen om een einde te maken aan bewegingstrilling bij het afspelen van vooraf opgenomen films. De 5:5 pulldown sequencing via Active Vision M100HD biedt niet alleen volledige ondersteuning voor 50Hz PAL uitzendingen, maar herkent ook automatisch 60Hz NTSC-materiaal, waarbij de vernieuwingsfrequentie zo nodig wordt verdubbeld tot 120Hz.

De REGZA ZF-serie gebruikt ook 10-bits kleurverwerking om Resolution Plus te ondersteunen. Dynamic Gamma Curve Correction zorgt voor beheer van de middenkleuren via een geleidelijke overgang tussen zwart en wit zonder dat de weergave van deze twee kleuren in hun zuiverste vorm wordt aangetast. De dynamische contrastverhouding van maximaal 30.000:1 maakt het wit helderder en het zwart dieper en donkerder door actieve aansturing van het LCD backlight, terwijl het brede kleurenregister de weergavemogelijkheden van het kleurenpalet vergroot tot een indrukwekkende 128% reproductie van de vereiste kleuren*.

De Audyssey Equaliser technologie, die het volledige geluidsspectrum bij een laag volume kan weergeven, zorgt voor een indrukwekkend geluid. Alle modellen worden bovendien geleverd met Dolby Digital Plus, NICAM Stereo en SRS WOW voor een evenwichtig, krachtig geluid bij de indrukwekkende beelden. Op alle modellen zit ook standaard een geïntegreerde digitale tuner, waarmee ongecodeerde digitale uitzendingen direct te bekijken zijn. De toestellen zijn bovendien volledig uit te schakelen, zodat ze niet meer standby hoeven te staan en minder energie verbruiken.

De nieuwe ZF-serie heeft uitgebreide aansluitmogelijkheden, waaronder vier HDMI-ingangen, die ideaal zijn voor gelijktijdige aansluiting op meerdere bronnen. Deze HDMI-ingangen zijn allemaal conform versie 1.3 en bieden volledige ondersteuning voor REGZA-Link via het CEC-kanaal. Verder zijn er ingangen voor component video, SCART, PC en S-Video. Toshiba's Game Mode, die zorgt voor een apart kanaal tussen elke TV en gameconsoles om beeldvertraging te voorkomen, wordt eveneens ondersteund.

Toshiba's nieuwe REGZA ZF-serie heeft een nieuwe vormgeving, die past bij de superieure technologie. Beide leverbare modellen (40- en 46-inch) zijn een stuk platter dan de vorige TV's uit de Picture Frame-serie en vertonen het nieuwste ontwerpkenmerk van de Picture Frame LCD's van Toshiba, namelijk een schuin exterieur, dat voor een uniek effect zorgt. Alle modellen worden eind oktober 2008 geïntroduceerd.


* Vergeleken met een standaard LCD TV, die tot 104% komt (vs. BT 709 standaard)

Over Exalto N.V.

Exalto N.V. is sinds medio 2006 actief op de Nederlandse markt als exclusief importeur van Toshiba en MPMan audio/videoproducten. Het moederbedrijf bevindt zich te Tubeke, België.

Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 198.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 70 miljard US$ (2008).

Meer informatie en prijzen zijn te vinden op: www.toshiba.nl